Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdőháti csibe

Erdőháti csibe
Erdőháti csibe
115 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a szlovák receptet a tv-ben láttam... nagyon megtetszett, mindenképp ki akartam próbálni. Nem szoktam egész csirkét vásárolni, de a hentesnél nagyon szép, sárga pipit sikerült vennem, így nekiveselkedtem ennek a rendkívül egyszerű receptnek, amiben nem csalódtam. Még sokat fogom készíteni, mert egyszerű és nagyon-nagyon finom étek... ajánlom, próbáljátok Ti is ki :-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét daraboljuk, majd zsiradékon átpirítjuk (2-3 perc oldalanként) - tálra kiszedjük
  2. A húsból kisült zsírra rádobjuk a félkarikára vágott hagymát, fokhagymát - aranyszínűre dinszteljük, sózzuk, borsozzuk, köményezzük.
  3. Egy tepsit kizsírozunk, és a karikára vágott burgonyával beterítjük.
  4. A kinyomkodott káposztát szétterítjük rajta. Kevés dinsztelt hagymával meghintjük, és ráhelyezzük az elősütött husikat, a maradék hagymát is ráterítjük.
  5. Kicsit még fűszerezzük, sóval, borssal, majd ráöntözzük az alaplét, és az előmelegített sütőben 1 órát sütjük (ne fedjük le).
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 594
elküldve: 7
receptkönyvben: 304
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolán

Mióta szakács: 2010.01.13.
83 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: szlovák
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

savanyú káposztás-hagymás csirkesült, burgonyás-káposztás csirkesült, sütőben sült csirke káposztás burgonyaágyon

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

whitewitch
Varga Anikó / whitewitch Mon, 2013-10-07 12:53

Ez volt a vasárnapi ebéd és mindenkinek nagyon ízlett :-).
Legközelebb csak annyit változtatok rajta, hogy a káposztát rá fogom dobni a hagymára amíg a krumpli fő, hogy puhuljon egy kicsit előre, egyébként tökéletes.

szuszi
Jolán / szuszi Wed, 2013-04-17 19:09

Kedves Éva !
Valóban nem bonyolult én is meglepődtem milyen finom kis étek lett belőle....A nagy kapkodásban (sietnem kellett) elfelejtettem savanyúságot az asztalra tenni...de hát minek is??? A káposzta nagyon jól kiegészítette az ételt, ...nem volt szükség rá...:-)
üdv Jolán

879
csirke 1 db
burgonya 1 kg
savanyú káposzta 50 dkg
vöröshagyma 3 közepes fej
fokhagyma 4 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
alaplé 1.5 dl
napraforgó olaj 0.5 dl