Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erdőmester

Erdőmester
Erdőmester
55 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a sütemény már akkor a kedvencünk lett, amikor az anyósom először készítette el nekünk. Egyszerű, de nagyszerű. Az eredeti receptben szerepel plusz cukor a krémben és a habban, de én ezt elhagytam, szerintem így finomabb.

hozzávalók / 6 adag

tészta

krém

teteje

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Nagyobb méretű, magas falú tepsit sütőpapírral kibéleljük, és a sütőt bemelegítjük 180 fokra.
  2. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk 2 nagyobb tálba.
  3. 9 tojássárgáját 9 ek cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk 9 ek finomliszt, 1 cs. sütőpor keverékét, és legvégül az 1 dl olajat.
  4. A 9 tojásfehérjét kemény habbá verjük. (Ízlés szerint egy kis citromlé is mehet bele.)
  5. Ha ez kész, akkor a keményre vert tojásfehérjét lazán beledolgozzuk a masszába, és mehet a sütőbe. Kb. 10-15 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük.
  6. A 2 üveg (magozott) meggybefőttnek leszűrjük a levét, amit kikeverünk a 2 csomag puncs pudingporral, és felfőzzük (rumos meggyel még finomabb).
  7. Amíg hűl a meggyes-puncsos puding, addig a habtejszínt a 2 cs habfixálóval kemény habbá verjük.
  8. Ha kihűlt a puding, a felvert tejszín felével simára keverjük, a tésztára kenjük. A magozott meggyet egyesével a krémbe nyomjuk, majd a tetejére a maradék habtejszínt kenjük. A tetejére csokit reszelünk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30*20*6 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 661
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiscsibe

Mióta szakács: 2015.08.05.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
receptverseny: Nosalty receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krémes habos süti, meggyes habos süti, puncspudingos krémes habos

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

891
tojás 9 db
cukor 9 ek
finomliszt 9 evőkanál
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 1 dl
puncs pudingpor 2 tasak
meggybefőtt 1 kg
habtejszín 500 ml
habfixáló 2 csomag
csokoládé 10 dkg