Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eredeti nápolyi pizza alaptészta

Eredeti nápolyi pizza alaptészta
Eredeti nápolyi pizza alaptészta
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom Nápolyban elvégzett egy elég neves pizzatanfolyamot. A recept az eredeti nápolyi pizzarecept. Nyilván pozitívum, ha valaki kemencében ki tudja sütni őket, úgy kapja meg a pizza az igazi színét, illetve állagát. Mi viszont gyakran sütjük otthon a kis sütőnkben, és úgy is szuper pizzát kapunk.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A szószhoz

A feltéthez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt, a sót és 1 dl langyos vizet elkeverjük. Hozzáadunk egy kis lisztet, és még egy kis vizet, majd elkezdjük dagasztani. Egy ideig dagasztjuk, majd mehet bele még egy kis víz, még egy kis liszt. A dolognak a lényege, hogy apránként adagoljuk bele a vizet és a lisztet, és folyamatosan dagasszuk. Ezt addig csináljuk, amíg el nem fogy az összes. A dagasztás kb. 20 perc. Amikor összeállt a tésztánk, egy nagy bucit formázunk belőle, és letakarva 1 órát pihentetjük, hagyjuk kelni.
  2. A következő lépésben átgyúrjuk a tésztát, majd kis bucikra felosztjuk. Attól függ, ki mennyi, illetve mekkora pizzát szeretne, nekünk kb. 5 db buci, vagyis 5 db kb. 20-25 cm-es pizza lett belőle.
  3. A bucikat egy műanyagtálcán 24 órán át kelesztjük. A legjobb, ha egy másik műanyagtálcával befedjük, hogy "ne kapjon levegőt".
  4. A sütőt előmelegítjük maximum fokozatra. A bucikat (mindig csak egyenként) a sütés előtt lisztezett felületen kinyújtjuk vékonyra úgy, hogy a szélei egy kicsit vastagabbak maradjanak (de nem sokkal). Mi kézzel szoktuk, úgy egyszerűbb. A kinyújtott tésztát kissé olajos tepsibe helyezzük, paradicsomszósszal megkenjük, kis olívaolajjal meglocsoljuk, majd 3-4 perc sütés után a többi feltétet és a sajtot ráhelyezzük, addig sütjük, amíg a pizza alja egy kis színt nem kap (kb. 10 perc). (Ha van lehetőségünk kemencében sütni, akkor 430 fokon 1 percig sütjük.)
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 14 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 178
elküldve: 1
receptkönyvben: 133
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Vivkó

Mióta szakács: 2018.11.14.
23 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sajtos pizza, mozzarellás pizza

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1396
finomliszt 900 g
víz 500 ml
26 g
friss élesztő 2 g
passzírozott paradicsom 5 dl
1 tk
fekete bors 0 ízlés szerint
oregánó 1 tk
mozzarella 500 g
olajbogyó 350 g
sonka 200 g