Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eredeti pacalcsorba

Eredeti pacalcsorba
Eredeti pacalcsorba
280 perc / előkészület: 30 perc főzés: 250 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha valaki Erdélyben jár, két ételt ne hagyjon ki: a miccset és a pacallevest. Ez utóbbi receptjét osztom meg... ahogy én készítem.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott marhacsontokat 4 l vízben főni tesszük.
  2. A jól megmosott marhapacalt leforrázzuk, lehűtjük és felcsíkozzuk (félcenti széles, 6-7 cm hosszú darabokra vágjuk, lehetőleg a rostokra merőlegesen).
  3. Meghámozzuk a zöldségeket, a fej fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk, felkarikázzuk az ecetes pepperonit.
  4. Amikor a csontok megfőttek, kivesszük (ha van bennük velő, kiütögetjük, pirítóssal, csipetnyi sóval, borssal megesszük), a levesbe tesszük a felcsíkozott pacalt, zöldségeket, fokhagymát, pepperonit, feleresztjük a többi vízzel, és kicsi tűzön tovább főzzük.
  5. Fél óra elteltével a főtt zöldségeket kiszedjük, villával alaposan szétzúzzuk, és visszatesszük a levesbe.
  6. További egy-másfél óra elteltével hozzáadjuk az ecetet, sót, borsot, cukrot és a pamutmadzaggal megkötött lestyánleveleket.
  7. Negyed órányit főzzük, ezalatt elkeverjük a tejfölt a tojássárgákkal.
  8. A tüzet lezárjuk, a lestyánköteget kivesszük, majd a forró lével fokozatosan felhígítjuk a tojásos tejfölt, aztán hozzáadjuk a leveshez. (Ezután többé nem forralható a csorba, mert a tojássárgája megtúrósodik!)
  9. Erős paprikával, kovászos kenyérrel, muzsdéjjel tálaljuk. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 4 103
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gourmand

Mióta szakács: 2015.02.01.
34 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig, ebéd, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

leves pacallal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

247
pacal 1.2 kg
marhacsont 1 kg
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 1 kis db
fokhagyma 1 fej
zeller 1 kis db
lestyán 2 szál
ecet 1 dl
cukor 1 ek
pepperoni 10 db
bors 1 kávéskanál
2 ek
víz 7 l
tejföl 50 dkg
tojássárgája 10 db