Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eredeti szicíliai cannoli

Eredeti szicíliai cannoli
Eredeti szicíliai cannoli
100 perc / előkészület: 90 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az olaszok (pontosabban a szicíliaiak) legszexibb édessége, a maffiafilmek főszereplője, a roppanós külső, ami lágy, krémes belsőt takar, a cannoli!
Nem tartozik a leggyorsabban elkészíthető desszertek közé, szóval karácsonyra éppen ideális választás lehet, ha valami extrával rukkolnánk elő!
Szerintem megéri! ;)

Katt ide, ha bővebben olvasnál róla!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A töltelékhez

A díszítéshez

Sütőzsiradék

A tésztához
Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Egy nagy méretű tálba szitáljuk a lisztet, kakaóport és sót, majd beleszórjuk a cukrot, és elkeverjük. Jöhet a tálba egy tojás, a szobahőmérsékletű zsír, a fehérborecet és a marsala.
  2. Egy villával vagy spatulával elkeverjük az alapanyagokat, majd átváltunk a kezünkre, és határozott mozdulatokkal tésztát gyúrunk belőle.
  3. Fóliába csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük 1 órán át. Közben elkészítjük a tölteléket és díszítést is!
  4. Ha letelt az idő, és elkészültünk a töltelékkel és a díszítéssel, akkor elővesszük a lehűlt tésztát, és két részre szedjük.
  5. Lisztezett felületen minimálisan kinyújtjuk, majd egy tésztanyújtógép segítségével a legvastagabb fokozattal kezdjük a nyújtást. Ha átment a gépen, hosszában két oldalról behajtogatjuk, majd újból átmegyünk a géppel rajta.
  6. Ezt a folyamatot legalább 10-szer megismételjük úgy, hogy egyre vékonyabb fokozaton próbáljuk meg kinyújtani a tésztát. (A nyújtás-hajtogatás felénél érdemes újból kettéválasztani a tésztát, ha nem akarunk több méteres darabokkal dolgozni;) )
  7. Ha jól dolgoztunk, akkor a folyamat végén 4 darab 10-12cm*30-35cm-es tésztalapot kell kapnunk.
  8. Egy kés segítségével 10*10cm-es lapokat gyártunk, majd a cannoli formára tekerjük. Egy felvert tojással vékonyan megkenjük azt a sarkát, amelyik a forma tetején találkozik a másik csücskével, és jól összetapasztjuk, hogy a sütésnél ne nyíljanak szét.
  9. Egy lábasban olajat hevítünk 180 fokra, és egyesével, egy szűrő segítségével barnára sütjük a cannolikat, kb. 20-30 másodperc alatt. (Vigyázzunk, hamar oda tud égni!)
  10. Papírtörlővel bélelt tányéron pihentetjük, majd ha lehűlt, óvatosan lehúzzuk a formáról. A lehűlt csokoládéba mártogatjuk mindkét végét, megvárjuk, míg megdermed, a lehűlt krémmel megtöltjük mindkét oldalát, megszórjuk a végeit pisztáciával, és készen is vagyunk!
  11. Érdemes frissen megtöltve fogyasztani, hogy a tészta ne szívja magába a tölteléket! Külön-külön tárolva (a tésztát fémdobozban, a tölteléket hűtőben), napokig fogyasztható!
  12. Jó étvágyat hozzá!

A töltelékhez

  1. Egy nagy tálra szitát rakunk, erre halmozzuk a ricottát, amit lecsöpögtetünk. (Ha sikerül jó minőségű olasz verziót találni, akkor ez a lépés elhagyható, mivel az nem ereszt sok levet.)
  2. Ha a fölösleges folyadék távozott, egy másik tálban átpasszírozzuk a ricottát, majd hozzákeverjük a mascarponét, a porcukrot és az apró darabokra tört étcsokit.
  3. Jól elkeverjük, és felhasználásig a hűtőben pihentetjük, habzsákba töltve.

A díszítéshez

  1. A díszítéshez megpucoljuk a pisztáciát és apró darabokra vágjuk, az étcsokit kevés vajjal, vízgőz felett megolvasztjuk, majd félretesszük.
  2. Vissza a tésztához!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 3 974
elküldve: 0
receptkönyvben: 48
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Réthly Dávid

Mióta szakács: 2017.03.21.
23 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: Anyák napja, karácsonyi édességek, Valentin-nap
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: nehéz
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

töltött sütemény

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

462
finomliszt 250 g
cukrozatlan kakaópor 5 g
1 csipet
cukor 20 g
tojás 2 db
libazsír 1 ek
fehérborecet 1 ek
marsala 60 ml
ricotta 50 dkg
mascarpone 25 dkg
porcukor 10 dkg
étcsokoládé 10 dkg
pisztácia 50 g
étcsokoládé 10 dkg
vaj 1 tk