Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Érsekszelet

Érsekszelet
Érsekszelet
50 perc / előkészület: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet már nagyon rég leltem, amikor ráakadtam, megörültem, mert majdnem olyan, mint a nagymamámé volt. Csak egy baj van, hogy csak majdnem. Akkor szoktam sütni, amikor nem sok időm van, de a családom enne valami nagyon finomat.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a vajjal morzsoljuk el, adjuk hozzá a tojásokat, a cukrot, a sütőport, a tejet. Jól dolgozzuk össze, és 30 percre tegyük a 
  2. hűtőbe.
  3. Osszuk három egyenlő részre, és formázzuk cipó alakúra. Lisztezett deszkán nyújtsuk 3-4 mm vastag téglalap formájúra, fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe.
  4. Rakjuk meg a vékony szeletekre vágott almával, és szórjuk meg őrölt fahéjjal. A következő réteg tésztára kenjük a simára kevert ribizlilekvárt, és a tetejére kerül a harmadik tésztalap.
  5. Kenjük meg a felvert tojással, majd előmelegített sütőben süssük pirosra.
  6. Hűtsük ki, vágjuk téglalap alakúra, és ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 060
elküldve: 0
receptkönyvben: 108
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Csinka

Mióta szakács: 2011.09.14.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás-ribizlilekváros szelet, almás-fahéjas sütemény ribizlilekvárral

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1033
finomliszt 50 dkg
vaj 12 dkg
tojás 2 db
cukor 10 dkg
sütőpor 1 csomag
tej 1 dl
tojás 1 db
alma 50 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
feketeribizli lekvár 20 dkg