Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Erzsó szelet

Erzsó szelet
Erzsó szelet
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám nevéről neveztem el ezt a sütit, mert az ő találmánya:)

hozzávalók / 12 adag

Tésztához

Krémhez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. A tojássárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral jól kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a darált diót, amihez a sütőport is elkeverjük.
  3. Ezután a zsemlemorzsát, a tejet és a citrom reszelt héját. Ezeket jól összekeverjük, és a 6 db keményre felvert tojásfehérjét beleforgatjuk.
  4. Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük, és tűpróbáig sütjük.

Krémhez

  1. A tejfölt, a lisztet és a tojást kikeverjük, sűrű krémet főzünk belőle.
  2. Közben a margarint a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, és a kihűlt krémmel jól összedolgozzuk.
  3. Ezt a krémet a kihűlt tésztára kenjük.

Tetejére

  1. A habtejszínt a habfixálóval felverjük, a krémre kenjük, színes tortadarával megszórjuk, és szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 4 229
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1094 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tejszínes krémes szelet, habos krémes szelet, tejszínhabos krémes piskóta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

558
tojás 6 db
porcukor 30 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
dió 20 dkg
sütőpor 1 csomag
zsemlemorzsa 10 dkg
tej 3 ek
citromhéj 1 citromból nyert
tejföl 3 dl
finomliszt 3 csapott ek
tojás 1 db
margarin 15 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
színes cukorka 4 ek