Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Esterházy-rostélyos Katharosztól

Esterházy-rostélyos Katharosztól
Esterházy-rostélyos Katharosztól
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy régi klasszikus étel, amit én is nagyon régóta készítek a családom számára.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tipp: aki szereti a kuktát használni, annak javaslom, mert lerövidíti a főzési időt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kissé kiverjük, széleit bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk, és az egyik oldalát vékonyan megkenjük mustárral, kicsit állni hagyjuk.
  2. Forró zsiradékon a finomra vágott hagymán elősütjük a húsok mindkét oldalát, majd kevés vizet aláöntve párolni kezdjük.
  3. Közben a zöldségeket vékony hasábokra vágjuk, amikor a hús már elég puha, de még nem teljesen, akkor hozzáadjuk a zöldségeket, a babérlevelet, egy-egy csipet pirospaprikát és ételízesítőt. Majd felöntjük a borral, és puhára pároljuk.
  4. Folyamatosan kevés lében pároljuk, és ha szükséges, utána öntünk egy kevés vizet.
  5. Ha kellően megpuhult a hús, kiemeljük léből a szeleteket, és melegen tarjuk.
  6. A visszamaradt lét megszórjuk a liszttel, átforgatjuk, hozzáadjuk a kikevert tejfölt, a mustárt, cukrot, kiforraljuk, és beállítjuk az ízét, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, kevés vizet adunk hozzá. A mártásnak pikánsnak és arany színűnek kell lennie!
  7. Ezután a mártásba visszatesszük a hússzeleteket.
  8. Spagettivel, makarónival vagy burgonyafánkkal tálaljuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 552
elküldve: 4
receptkönyvben: 153
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
454 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: kukta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

marhafartő tejfölös zöldséges mártásban, marhahús tejfölös mártásban, rostélyos

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Gregor
Greg / Gregor Sat, 2014-11-29 14:22

Másodszor fogom holnap elkészíteni. Most a költségek csökkentése miatt csontos sertés tarjából. Az előző nagy sikert aratott és ismét használni fogom a mártáshoz a kapribogyót, valamint a citromhéjat.Most egy kissé csípősebb dijoni mustárt teszek bele és száraz rizlinggel ízesítem. A recept egyébként kitűnő.

Gregor
Greg / Gregor Sun, 2014-09-21 10:02

Ez a recept teszik igazán. Éppen most készítem. Én a gazdagabb ízvilág elérése céljából kb 10 szem kapribogyót és egy citrom héját tettem még hozzá. A végén persze sakkozni kell a kívánt íz elérése miatt. kíváncsian várom az eredményt.

591
marhafartő 70 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 2 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
tejföl 1.5 dl
babérlevél 2 db
félszáraz fehérbor 0.5 dl
mangalica zsír 6 dkg
finomliszt 3 dkg
mustár 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
fűszerpaprika 1 csipet
ételízesítő 1 csipet