Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Esterházy rostélyos Metro konyhájából

Esterházy rostélyos Metro konyhájából
Esterházy rostélyos Metro konyhájából
180 perc / előkészület: 30 perc főzés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi klasszikus a vasárnapi vagy ünnepi asztalra.

 

Még több ízletes hozzávalót itt találsz!

hozzávalók / 4 adag

A húshoz

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

A húshoz

  1. Az olajból, ecetből és babérlevélből pácot készítünk, és a marhahús szeleteket 2-3 napig benne érleljük a hűtőben.
  2. A zsírt felforrósítjuk, és a hússzeleteket pár perc alatt elősütjük bennük.

A szószhoz

  1. A hagymát apróra vágjuk, a répákat és a zellert szintén.
  2. A hús visszamaradt zsírján megpároljuk a zöldségeket, majd sózzuk, borsozzuk, kevés vízzel és a borral felöntjük. ha majdnem puha, félretesszük.
  3. A hússzeletek mehetnek is vissza a serpenyőbe, hozzáadjuk a citromhéjat, a babérleveleket, az apróra vágott kapribogyót és a mustárt. Fedő alatt puhára pároljuk a húst, közben néha ránézünk, és ha szükséges, pótoljuk a vizet.
  4. Ha a hús puhulni kezd, kivesszük a babérlevelet, és visszatesszük a zöldségeket.
  5. A liszttel simára kevert tejföllel behabarjuk a levét, belenyomjuk a citromlevet, végül kevés cukorral ízesítjük. Apróra vágott petrezselyemmel, spagettivel tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 198
elküldve: 1
receptkönyvben: 52
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

Metro

Mióta szakács: 2016.11.16.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

rostélyos Esterházy módra

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1097
marharostélyos 50 dkg
napraforgó olaj 2 dl
ecet 0.5 dl
babérlevél 4 db
sertészsír 3 ek
sárgarépa 3 közepes db
fehérrépa 3 közepes db
zeller 1 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
kapribogyó 2 ek
mustár 1.5 ek
fehérbor 1.5 dl
tejföl 175 g
finomliszt 1 evőkanál
cukor 1 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint