Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eszpresszós praliné

Eszpresszós praliné
Eszpresszós praliné
25 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rájöttem, hogy a bonbonokat nem is olyan nehéz házilag elkészíteni, és sokkal finomabbak is lehetnek, mint amiket a boltban lehet kapni. Ez például szuperfinom. :)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokit apró darabokra törjük, a tejszínt felforraljuk, majd levesszük a tűzről. Beletesszük a csokit, és felolvasztjuk. Belekeverjük az eszpresszót, és hagyjuk kissé lehűlni (akár hűtőbe is tehetjük 10-15 percre).
  2. A vajat simára keverjük, és beledolgozzuk a csokis keverékbe. 
  3. Csillagcsöves nyomozsákba töltjük, és pralinépapírokba nyomjuk a masszát. Kakaóporral meghintjük.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 792
elküldve: 3
receptkönyvben: 139
elkészítve: 6/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Yoffi

Mióta szakács: 2012.07.01.
31 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kávés praliné, tejszínes kávédesszert, kávés bonbon

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

468
étcsokoládé 300 g
habtejszín 150 ml
feketekávé 5 ek
vaj 75 g
likőr 5 ek
cukrozatlan kakaópor 1 ek