Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eszterházy rostélyos kuktában

Eszterházy rostélyos kuktában
Eszterházy rostélyos kuktában
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor az első kuktámat vettem anno, kaptam hozzá egy receptfüzetet, abban olvastam ezt a receptet. Nagyon megszerettük, azóta is gyakran főzöm. 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ne új krumplival készítsük, mert az nem szívja magába a szaftot. Kovászos uborkával a legjobb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst kiveregetjük, megsózzuk.
  2. A répát megtisztítjuk, karikára vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk.
  3. Egy kisebb edényben az olajon megfuttatjuk a hagymát, megszórjuk a pirospaprikával.
  4. A kuktába váltakozva rétegezzük a húst, sárgarépát, a paprikás hagymát. 2 dl vizet aláöntünk, a kuktát lezárjuk. Ha sípol, csökkentjük a lángot, 20 percig főzzük.
  5. Közben megtisztítjuk a burgonyát, cikkekre vágjuk.
  6. Kinyitjuk a kuktát, a hús köré tesszük a krumplit. Enyhén sózzuk. Újra lezárjuk a kuktát, de most már csak 5-10 percig főzzük.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 327
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: kukta
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kuktában készített rostélyos, Eszterházy rostélyos burgonyával, rostélyos krumplival

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

822
marharostélyos 80 dkg
1 kávéskanál
sárgarépa 2 közepes db
vöröshagyma 2 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
fűszerpaprika 2 teáskanál
burgonya 1 kg
víz 2 dl