Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eszterházy-torta Csöpp konyhájából

Eszterházy-torta Csöpp konyhájából
Eszterházy-torta Csöpp konyhájából
110 perc / előkészület: 40 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütési idő laponként 10 perc. Ebben a változatban nincs liszt a tésztában, csak a vaníliakrémben. Ha teljesen ki szeretnénk hagyni, akkor természetesen más vaníliakrémmel, pudinggal is tölthető.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A vaníliakrémhez

A tetejére

A mázhoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 8 tojásfehérjét a 25 dkg porcukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan belekeverjük a darált diót.
  2. Egy kapcsos tortaforma aljára sütőpapírt teszünk, és a masszát 6 részre osztva, előmelegített sütőben 6 lapot sütünk.
  3. A vaníliakrémhez az 5 tojássárgáját fél dl tejjel, és a 2 ek liszttel habverővel simára keverjük.
  4. A maradék tejet a vaníliás cukorral, és a porcukorral felforraljuk, majd a tűzről levéve, folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a lisztes tojássárgákat. Kevergetve újra felforraljuk, besűrűsödésig főzzük.
  5. A lapokat megkenjük a vaníliakrémmel, egy keveset tegyünk félre a díszítéshez. Az utolsó lap tetejére a kajszilekvár kerül.
  6. A mázhoz a vajat a mézzel és a vízzel elkeverjük, majd ebben a keverékben oldjuk fel a zselatint. Az átszitált porcukorhoz öntjük, és összegyúrjuk.
  7. Ráöntjük a torta tetejére, és egy lapos, vizes késsel óvatosan elsimítjuk.
  8. 10 percre hűtőszekrénybe helyezzük, amíg megdermed a máz, majd a torta oldalát a maradék vaníliakrémmel megkenjük, nyomkodunk rá darált diót, végül olvasztott csokoládéval díszítjük.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 15 289
elküldve: 2
receptkönyvben: 63
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Csöpp

Mióta szakács: 2013.02.13.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

diótorta, Eszterházy-torta, mázas diótorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

658
dió 20 dkg
porcukor 25 dkg
tojásfehérje 8 db
tojássárgája 5 db
finomliszt 2 púpozott ek
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tej 5.5 dl
sárgabaracklekvár 5 ek
zselatinfix 1 csomag
víz 0.7 dl
méz 2 ek
vaj 2 ek
porcukor 70 dkg
csokoládé 5 dkg
dió 1 marék