Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Esztike szelet

Esztike szelet
Esztike szelet
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem a legkönnyebben elkészíthető sütik közé tartozik, elég macerás, de megéri próbálkozni vele...

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Habos lap

Égetett cukor

Krém

Összeállítás

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A szokásos módon piskótát sütünk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a fele cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzákeverjük a sütőporos lisztet.
  3. A fehérjéket habbá verjük a csipet sóval és a maradék cukorral.
  4. A habunkat óvatosan a sárgákhoz keverjük, nehogy a habunk összetörjön.
  5. Sütőpapíros tepsibe simítjuk. 180°C -on sütjük tűpróbáig, kb 40 percig.

Habos lap

  1. Az 5 tojásfehérjéből gőz fölött a cukorral kőkemény habot verünk.
  2. Óvatosan hozzákeverjük a darált diót.
  3. Sütőpapíros tepsibe simítjuk. 180°C-on kb. 40 perc alatt keményre sütjük.

Égetett cukor

  1. Száraz serpenyőben megkaramellizáljuk a cukrot.
  2. A megsült piskótára öntjük, és addig míg meleg, ráfektetjük a diós habot, óvatosan belenyomkodjuk, hogy összeragadjon a két lap.

Krém

  1. A tojássárgákat összekeverjük a pudinggal, majd hozzákeverjük a kávét.
  2. Megfőzzük, óvatosan, nehogy rántotta legyen belőle. Kihűtjük.
  3. A vajat a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.

Összeállítás

  1. Abban a tepsiben állítjuk össze, amiben a lapokat sütöttük.
  2. Az ostyalapot beszabjuk a tepsibe, erre simítjuk a krémünk 3/4 -ét. Erre jön az összeragasztott lapunk úgy, hogy a piskóta legyen alul.
  3. A tetejére simítjuk a maradék krémet.
  4. Tetejére csokit reszelünk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 971
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Dezsu

Mióta szakács: 2016.11.27.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

réteges krémes

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1013
tojás 6 db
porcukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 1 csomag
1 csipet
tojásfehérje 5 db
porcukor 25 dkg
dió 20 dkg
cukor 25 dkg
feketekávé 3 dl
tojássárgája 5 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
vaj 30 dkg
porcukor 20 dkg
ostyalap 2 db
csokoládé 5 dkg