Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Étcsokoládé torta kétféle krémmel

Étcsokoládé torta kétféle krémmel
Étcsokoládé torta kétféle krémmel
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (35)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiam névnapjára csokitortát kért, a család nagy keserűcsoki rajongó. Gondoltam, ízletesebbé teszem, ha kétféle krémet készítek hozzá. Természetesen nála elmaradhatatlan "kellék" a tejszínhab és a tortadara.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

Az alsó krémhez

A felső krémhez

A díszítéshez

ajánlat

Ha úgy gondoljuk, hogy nem tudjuk háromfelé vágni a tésztát, akkor süssük külön-külön, vagy először 8 tojásból, akkor csak kétfelé kell vágni, és utána 4 tojásból a tetejére. Javaslom az 50 % kakaótartalmú étcsokoládét.

Szólj hozzá!

elkészítés

1.       A torta készítését megelőző este vízgőz felett felolvasztjuk  a felső krémhez az étcsokoládét, felöntjük a habtejszínnel, belekeverjük a cukrot, és forralásig hevítjük. Lehűtjük, és hűtőbe tesszük egy éjszakára.

2.       A piskótához a tojások sárgáját 12 evőkanál cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport.

3.       A tojásfehérjéket egy csipet sóval habosra keverjük, majd óvatosan a tésztához adjuk.

4.       Vajazott, lisztezett kerek tortaformába öntjük, előmelegített sütőben megsütjük. A kihűlt tésztát három lapra vágjuk.

5.       Az alsó krémhez a pudingport tejjel és cukorral felfőzzük, majd a tűzről levéve, belekeverjük az összetördelt csokoládét. Langyosra hűtjük.

6.       A csokis tejszínt felverjük.

7.       Az alsó tortalapot megkenjük a pudingos krémmel, ráhelyezzük a második tortalapot, ezt megkenjük a csokis tejszínnel, ráhelyezzük a harmadik lapot. Felolvasztjuk a díszítéshez az étcsokoládét, rásimítjuk a torta tetejére, és hűtőbe tesszük.

8.       A jól lehűtött tejszínt a cukorral habbá verjük, és a tortát tejszínnel és tortadarával díszítjük.


  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 57 145
elküldve: 46
receptkönyvben: 649
elkészítve: 34/46
Facebookon megjelent: -

szakács

milora

Mióta szakács: 2011.01.26.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

étcsokis-tejszínes-pudingos torta, csokoládétorta tejszínes-pudingos krémmel

Hozzászólások (35)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Jazzyly2009
Jazzyly2009 Wed, 2013-10-30 21:51

Kedves Laura,

Kislányom szülinapjára keresek csokitorta receptet és a tied nagyon jónak tűnik:) Viszont én fondánnal szeretném bevonni. Elég stabil lesz a torta a fondános bevonáshoz? Valamelyik krém alkalmas a torta körbe kenésére vagy ki kell keverni egy vajkrémet a bevonat alá? Válaszodat köszönöm, Niki

milora
milora / milora Thu, 2013-10-31 07:57

Kedves Niki!
A pudingos krémet ajánlanám, mert a tej mennyiségének csökkentésével szilárdabb krémet kaphatunk.
Üdv

Szaboliv
Szaboliv / Szaboliv Mon, 2013-07-01 21:27

Hát, ez egy isteni torta. Régóta kerestem valami különlegesen finomat. Megtaláltam. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Köszönöm, hogy megosztottad.

Fondant
Fondant Sun, 2013-06-09 15:26

Isteni ez a recept!:)
Egy aprósággal egészíteném csak ki...nekem az alsó krém túlságosan pudingszerű és sűrű volt, ezért gondoltam feloldom egy kicsit, így mikor kihűlt, mixerrel, nagyjából 1 dl tejjel és egy ek cukorral kikevertem, hihetetlenül finom lett, legszívesebben csak a krémet enném magában! :D

Tüncike_
Tüncike_ Sat, 2013-01-12 15:01

Ha nem teszem be egy éjszakára a krémet a hűtőbe, csak pár órára, az nagy baj?

milora
milora / milora Sun, 2013-01-13 10:55

Annyira biztosan be kell, mint amit a tejszín dobozán ajánlanak, plusz a lehülés.

Tüncike_
Tüncike_ Sun, 2013-01-13 23:37

Nos jelentem, Nekem alig volt bent pár órát és tökéletesen szép keményre ki tudtam verni a tejszínt és nagyon szépen megtartotta a piskótát is! Nagyon finom a torta, csudijó recept, Én most csináltam először ilyen több lapból álló tortát, de hajtott a vágy, hogy egyből tuningoljam és Én főztem hozzá meggyes zselés krémet, amit mindkét krém tetejére rákentem két adagban, isteni finom lett :)

ZsuzsaL
ZsuzsaL Fri, 2012-12-14 19:16

Szia!
Sokaig "szemeztem" ezzel a tortaval, vegul a mult heten megsutottem. Isteni!!!! 23 cm-es tortaformam van, egyszerre sutottem benne a tesztat. Eloszor egy kicsit tartottam tole, hogy kinovi a format, de vegul - bar jocskan kiemelkedett belole - nem folyt ki. Kicsit at kellett fazonirozni a tetejet, de nagyon finom lett. Talan epp a 23 cm-s miatt a krem is rengeteg lett (de mind felhasznaltam :-) ), igy egy szep magas torta lett belole es nagyon-nagyon finom! Koszonom a receptet, azt hiszem, csaladi kedvenc lesz belole :-)
Zsuzsa

Viktória3991
Viktória3991 Sat, 2012-11-17 19:03

Imádom ezt a tortát! Ebben az évben már ötödszörre kellett megcsinálnom a családnak, mert annyira ízlett nekik :D
Nagyon szépen köszönöm a receptet Milora !!! Egyszerűen imádjuk ezt a tortát! :D :))

petranyiz1
petranyiz1 Sat, 2012-10-20 14:04

SZIA. Csak annyit kérdeznék, hogy a tejszínes krémet kb mennyi ideig kell felverni, mert nekem eléggé folyt ki amikor rátettem a felső lapot. köszi

milora
milora / milora Sun, 2012-10-21 14:57

Szia! Keményre kell felverni, hogy megtartsa a piskótát. Hogy mennyi ideig, az a tejszíntől (márkától) függ. Rá lehet segíteni habfix-szel. Én is jártam már úgy, hogy felverhetetlen tejszínt vettem:-(

petranyiz1
petranyiz1 Tue, 2012-10-23 12:04

köszi a segítséget. Még így is ízlett mindenkinek, de ki fogom próbálni ezt a habfixálós változatot is. Szia:)

mona28
mona28 Fri, 2012-08-17 21:12

Kedves Milora!
Kislányom szülinapjára szeretném ezt a tortát megsütni, és az lenne a kérdésem,hogy ha csak a felső krémmel akarom tölteni, akkor szerinted elég a dupla adag úgy hogy még maradjon a külsejére is (marcipánnal akarom bevonni),vagy kell a háromszoros mennyiség?
Köszönöm

milora
milora / milora Mon, 2012-08-20 15:26

Kedves Mona28!
2.5 -szeres adag szerintem elegendő lesz (1 l + 2 dl kiszerelésű tejszín).Üdv

timcsicsaj
timcsicsaj Thu, 2012-06-14 20:38

Múlt csütörtökön sütöttem meg a párom születésnapjára ennek a tortának a tésztáját. Mindenképp olyat kerestem,amit háromfelé lehet elvágni és ez tökéletes lett. Csodásan feljött, 25 percig sült 180 fokon. Kivettem,hogy kiborítsam, de sajna azt tapasztaltam, hogy még lötyög a közepe. VÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ. Nagyon beparáztam, közben már a sütőt is kikapcsoltam, de mázlim volt, csak nagyon picit esett össze és amikor újra betettem a sütőbe visszanőtt az eredeti állapotába. Felhúztam 200 fokra a sütőt és még sütöttem vagy 15 percig. Így már jó lett. Szóval én voltam a hibás, mert nem végeztem tűpróbát, annyira jól nézett ki, hogy azt hittem meg is van sülve. De a végeredmény így is mesés lett. Én házi vörösboros meggyszósszal kentem le, és csokipuginggal kikevert vajat használtam krémként. A tetejére keserű kakaót szitáltam. A háromnegyedét azonnal benyomtuk, szóval ti is kipróbálhatjátok. Ajánlom,mert a tészta nagyon finom, nem száraz,nem fojtós. Már át is küldtem az egyik barátnőmnek,aki evett belőle.Köszönöm,hogy megosztottad!:-)

edi1990
edi1990 Mon, 2012-06-04 07:45

A héten szeretném megsütni ezt a tortát és az lenne a kérdésem hogy a felső krémhez főzőtejszín kell-e, vagy mehet Hulalával?

milora
milora / milora Mon, 2012-06-04 10:00

Kedves edi1990!
Én habtejszínt használok, még nem próbáltam növényi alapúval (Hulala). Ha kipróbálod, légyszi írd meg, hogy sikerült-e!

edi1990
edi1990 Mon, 2012-06-04 10:16

És milyen márkájú habtejszínt, mert annyira nem vagyok otthon benne. :) És még egy kérdésem lenne. Ha vízgőz felett felolvasztottam a csokit, ugyanúgy vízgőz felett forralom a habtejszínt is bele, vagy azt már tűz felett??

milora
milora / milora Tue, 2012-06-05 08:46

azt hiszem Meggle, de szerintem teljesen mindegy, a lényeg, hogy ne növényi alapú legyen. a tejszínt is vízgőz felett, a felolvasztott csokiba öntjük bele a tejszínt és jól elkeverjük.

edi1990
edi1990 Tue, 2012-06-05 12:01

Köszönöm szépen a válaszokat, pénteken meg is csinálom :)

Szabó Viki
Lilafehér / Szabó Viki Thu, 2012-02-09 00:24

Kedves Laura!
Képzeld, ma elkészítettem.. :)
A piskótánál ugyan aggódtam, mert a tészta túl "nehéz" lett és amikor kevertem a tojás fehérje habjával, már teljesen kétségbeestem, mert éreztem, összetörik a hab és az egésznek annyi... :( De aztán a sütőt figyelve láttam, hogy talán nem lesz itt gond... :) Bevált a sütőkitámasztós módszered.... ;) Köszi!
Végül csak az alsó krémet készítettem el, mert ma kérték a kolléganőim a tortát, holnapra, így a másik krémet majd legközelebb próbálom ki.
Kissé bénán sikerült késsel elvágnom két egyforma lapra a tésztát, úgyhogy jobb is így... :) A maradék krémet pedig a tetejére kentem... :) És megszórtam szeletelt mandulával... :) Kíváncsi leszek holnap, mit szólnak majd hozzá a cégnél... ;)
Köszönöm a fantasztikus receptet... :)
Amúgy Te hogy kevered tökéletesre össze a habot a tésztával? Apránként adagolod?
Üdv,
Viki

milora
milora / milora Thu, 2012-02-09 09:39

Szia!
Örülök a sikernek. Ha a tészta szétvágásával gondod van és az időd engedi, akkor süsd meg három külön lapnak. Egy kicsit tovább tart, de nem kell a szétvágással bajlodnod. A tésztát én egy nagy tálban szoktam összekeverni, ráteszem a habot és egy lapos műanyag kanállal kívülről alányúlva a közepére feltolva, lassan keverem. Ehhez is türelem kell, persze nekem se mindig sikerül tökéletesre. ;-)

Szabó Viki
Lilafehér / Szabó Viki Tue, 2012-02-07 23:16

Kedves milora!
A tökéletes csokitorta receptjét keresve találtam rá erre a gyönyörűségre... :) Azonban kicsit megijedtem a 12 tojás láttán... A sütőm régi (tipikus panellakás-konyhai) és eddig még nem sikerült szép piskótát készítenem... :( Mi a titka??? Mit csináljak, hogy tutira ne szúrjam el? Notórius sütőajtó nyitogató vagyok, ugyanis félek, hogy nem sül szépen át... :((( Mit tanácsolsz???
Köszönöm előre is a válaszod!!!
Üdv, Viki

milora
milora / milora Wed, 2012-02-08 08:15

Kedves Viki!
Javaslom, hogy a sütőajtót hagyd picit nyitva, mondjuk odateszel egy kanalat (én teáskanállal támasztom ki), hogy a gőz ki tudjon jönni. Igaz, így egy 10-15 perccel tovább kell sütni, mindenképpen ajánlat a tűpróba, de garantált, hogy a tészta nem esik össze. Remélem segítettem! Üdv: Laura

bella81
bella81 Fri, 2011-10-28 22:07

Kedves Laura!

Tegnap készítettem el a tortát a kislányom születésnapjára. Isteni finom lett, mások is dicsérték. Köszönet a receptért! Olga

Viki95
Viki95 Mon, 2011-08-15 16:18

 én is szeretném kirpobálni de a sütönk nem valami jó egyszer túlságosan süt egyzer meg alig nem merek bele kezdeni

kiscica0921
Klaudia / kiscica0921 Tue, 2011-08-09 20:34

Szia!
Nagyon finom lett. Egy adagban csináltam és kitámasztottam a sütőajtót. Olyan szépen feljött ,és nem zuhant meg ,nem győztem simogatni a tésztát úgy örültem.
Szia. Dia

kiscica0921
Klaudia / kiscica0921 Wed, 2011-08-03 13:32

Szia Laura!

Most már tudom miért zuhant össze a gyönyörűen megsült tésztám, a sütőajtó titok még senki eszébe nem jutott akit kérdeztem. Péntek este csinálom meg ,pici fiam ma három éves . Mindenképp megírom ,hogy sikerült.
Köszi a választ .DIA

kiscica0921
Klaudia / kiscica0921 Mon, 2011-08-01 14:27

Szia!
Ha 30*20-as tepsibe sütöm feljön akkorára ,hogy háromba eltudjam vágni?
Azért gondoltam tepsibe mert a legnagyobb tortaformám 23cm-es, és szerintem az nagyon magas lenne.
Köszi DIA

milora
milora / milora Tue, 2011-08-02 10:58

Szerintem meg lehet próbálni. Kétféle lehetőséget tudok ajánlani. Az egyik, hogy 1/3-ad, 2/3 arányban külön-külön sütöd, így csak az egyiket kell kétfelé vágni. A másik, hogy a sütőt picit nyitva hagyod, mondjuk odateszel egy kanalat, hogy a gőz ki tudjon jönni. Igaz, így egy 10-15 perccel tovább kell sütni, mindenképpen ajánlat a tűpróba, de garantált, hogy a tészta nem esik össze. Remélem még időben érkezik válaszom. Sok sikert: Laura

693
tojás 12 db
cukor 12 ek
finomliszt 12 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 5 ek
1 csipet
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 6 dl
cukor 6 ek
étcsokoládé 20 dkg
habtejszín 5 dl
étcsokoládé 20 dkg
cukor 4 ek
étcsokoládé 5 dkg
habtejszín 3 dl
cukor 4 ek
csokoládédara 1 ek