Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Étcsokoládéhab

Étcsokoládéhab
Étcsokoládéhab
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Magas kakaótartalmú csokoládéból, igen kevés cukorral készül, ezért kifejezetten étcsokikedvelőknek ajánlom. Aki az édesebbet szereti, készítheti dupla mennyiségű cukorral, vagy tejszínhabbal is fogyaszthatja. 

Könnyű, habos állagú édesség. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokit beletördeljük egy edénybe, amit egy gyöngyöző forróvízzel teli lábos fölé tudunk helyezni, és felolvasztjuk.
  2. Felforraljuk a tejet, és az olvasztott csokoládéhoz adjuk.
  3. Ha kb. testhőmérsékletűre hűlt, kézi habverővel belekeverjük a tojássárgáját. 
  4. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a cukrot két részletben hozzáadjuk. 
  5. A tojáshab felét beleforgatjuk a csokis keverékbe, egyenletesre elkeverjük a kézi habverővel, majd a maradék tojáshabot is erőteljesen belekeverjük. 
  6. Osszuk el 4 kisebb csészébe, és hűtsük egy éjszakán, de legalábbis pár órán át.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 567
elküldve: 0
receptkönyvben: 157
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
258 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, Valentin-nap
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

étcsokoládés mousse, csokihab, csokoládé mousse

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

331
étcsokoládé 20 dkg
tej 1 dl
tojássárgája 1 db
tojásfehérje 4 db
porcukor 1 ek