Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Étcsokoládétorta tej- és gluténmentesen

Étcsokoládétorta tej- és gluténmentesen
Étcsokoládétorta tej- és gluténmentesen
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám 50. születésnapjára készítettem el ezt a tortát (tavaly volt). Azt akartam, hogy tökéletes legyen. Számomra és a családomnak is az lett. Nagyon tartalmas és laktató desszert.

hozzávalók / 12 adag

Piskóta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, és a fehérjét is kemény habbá verjük.
  2. Ha a tojásfehérje kész, akkor ehhez hozzáadjuk a sütőport, a kakaóport és a rizslisztet. Utána ráöntjük a tojásos-cukros masszát. Ezt az egészet egy villa segítségével összekeverjük.
  3. Egy kapcsos tortaformát jó alaposan kikenünk vajjal, majd beleöntjük a masszánkat. Előmelegített sütőben (alul-felül sütés), 180 fokon, 35-40 percig sütjük. Ha kész van, lehűtjük a piskótánkat.
  4. A krémhez, a pudingporokat a rizstejben felfőzzük, utána beletördeljük az étcsokoládét (pár kockát meghagyunk a díszítéshez), és sűrűre főzzük. Hagyjuk a krémet is kihűlni. Addig a margarint a cukorral habosra keverjük.
  5. Ha már kellően kihűlt a pudingos krémünk, akkor hozzáadjuk a cukros margarinhoz, és jó alaposan összekeverjük, egyneműsítjük.
  6. A piskótát 3 részre vágjuk. Megkenjük a lapokat a csokis krémmel (ügyelve arra, hogy a díszítéshez is maradjon), majd kívülről is bevonjuk a tortalapokat. Egy nyomózsák segítségével feldíszítjük, és csokireszelékkel borítjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 395
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Tej- és gluténmentes konyha

Mióta szakács: 2016.03.08.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokitorta, tej-és gluténmentes csokis sütemény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

424
tojás 8 db
rizsliszt 8 evőkanál
cukrozatlan kakaópor 3 ek
finomítatlan nádcukor 6 ek
gluténmentes sütőpor 0.5 csomag
tejmentes margarin 2 ek
étcsokoládé 5 g
csokoládés pudingpor 4 csomag
étcsokoládé 100 g
rizstej 0.8 l
tejmentes margarin 25 dkg
finomítatlan nádcukor 6 ek