Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Éticsiga bakonyi módra

Éticsiga bakonyi módra
Éticsiga bakonyi módra
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem a különleges ételeket. Kerestem éticsigás recepteket, de sehol nem találtam, így nekiláttam kísérletezgetni. Ami csigás recepteket feltettem a netre, nekem bejönnek, sőt, az idősebbik fiam is lassan csigafüggővé válik.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Nokedlival vagy kiskagyló tésztával tálalom.
Félszáraz vagy száraz fehérbort ajánlok italnak.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Zsírjára pirítjuk a kockára vágott szalonnát.
  2. Beledobjuk a szintén kis kockákra vágott vöröshagymát, és megdinszteljük.
  3. Levesszük az edényt a tűzről, beleszórjuk a pirospaprikát, rádobjuk a gombát, és jól elkeverjük. A fent leírtakkal fűszerezzük.
  4. Fedő alatt elkezdjük párolni a gombát, és amikor egy kis levet engedett, beletesszük a csigát.
  5. A tejfölbe belekeverjük az étkezési keményítőt, és amikor a csiga és a gomba megpuhult, óvatosan belevegyítjük, de ezzel már csak egyet forralunk rajta, és elzárjuk a tüzet alatta.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 17 780
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

luveges

Mióta szakács: 2010.07.03.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

csigapaprikás, gombás csigapaprikás, gombás-paprikás csiga, gombás csigaszósz, csiga gombával

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ILDIKO007
ILDIKO007 Sat, 2011-12-10 21:07

Mindenki fözzön és egyen amit akar! Kinek mi a gusztustalan... A vegetáriánus mindenfajta húst gusztustalannak tart. Vagy? Föld ízü... Nyálkás... Hogyan??? Stb..
Ha már van Internet, akkor olvassunk utánna a dolgoknak. Vannak a csigánál sokkal exrémebb alapanyagok is.
Szerintem magyar szakács létedre, szuper "csigaspecialista" vagy kedves luveges!!!
Üdvözlettel Bécsböl Ildiko

luveges
luveges / luveges Sun, 2010-08-08 08:56

Kedves Éva-Anyóca!
Éti csiga gyűjtését 1993-óta törvény szabályozza .védett állatfaj. de mégis gyűjthető április 1-június15-ig. Ez időben amennyit tudok begyűjtök, majd lásd éticsiga pörköltnél az előkészítést. Én legtöbbször ezután lefagyasztom és amikor kellő mennyiség összejön, készítem el az ételt. Pl. a sörtésztában való elkészítéséhez 20-25 db elég, ez inkább előételnek felel meg. Bakonyi módra laktatóbb, mivel a gomba szaporítja, de a csigát ne hasonlítsuk a sertéshús laktatóságával.
Azt, hogy valaki esetleg allergiás lehet e rá, hát fogalmam sincs, én semmire nem vagyok az.
Egyébként ajánlom a következő oldal elolvasását: http://www15.hazipatika.com/articles/Csigabiga_gyere_ki?aid=20090701151232

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-08-07 21:44

Nekem nincs kifogásom senki ízlése ellen.Mindenki azt eszik, amit akar, tud, szeret, futja rá a pénze, meg tud főzni-sütni stb.,......Én még óvakodom tőle, tetszeni tetszik, de, az evésen még meditálok.Igaz, fura, miért eszünk gombát, sertéshúst. stb.,...ki mit szeret, ízlések és pofonok,ugye, ezen én nem is vitatkozok,mondom, csak egy kérdésem van, azért ahhoz, hogy pörkölt legyen, vagy rántva, vagy ebben az esetben bakonyi mód, azért mennyiségi csiga kell, főleg ha férfi ember is étkezik belőle.Honnan vesz annyi csigát???Amúgy egy ártatlan tormakrém is csinál olyan dolgokat, hogy ne tudjátok meg,Mrs Smith!!A lányom egy év óta iszonyatosan allergiás rá, eddig meg annyit evett, amennyit akart, sajna így van a friss dióval,mogyoróval,ha már 2-3 éves , akkor oké, darálhatom süthetem-főzhetem, de tormát még jó darabig nem ehet a lány.Mi van, ha vki érzékeny az ilyen ételekre, hallottunk már olyat, hogy osztriga v. egyéb dologra allergiás valaki,miért is ne.Aki meg szereti, jó étvágyat neki!!!Éva-Anyóca

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-08-07 10:19

Pfúj, hogy lehet megenni szegény csiperkegombát!

uborkafa
uborkafa Sat, 2010-08-07 08:19

Kedves Luveges!

Köszönöm a választ, és az előkészítésüket is megtaláltam, azt is köszönöm.:)

Üdvözlettel
uborkafa

uborkafa
uborkafa Fri, 2010-08-06 22:44

Kedves luveges!

Nagyon gusztusos, de a csigáknak nincs egy kicsit föld íze? Szeretem a puhatestűeket, nincs ellenük semmi kifogásom, sőt a Moules frites = fekete kagyló sült krumplival :( http://csurtus.blog.hu/2007/08/22/belgium_kagylok) egyenesen az egyik kedvencem, de csigát még nem ettem, lehet, hogy meg kéne próbálnom, pláne egy ilyen finom magyaros módon. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan kell az éti csigát megtisztítani, illetve kell e ecetben, vagy hasonlóban áztatni. Köszönöm.
Üdvözlettel
uborkafa

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-08-09 10:37

Marikám, úgy lehet megenni a csigát, ahogyan a szegény szilveszteri kismalacodat...

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Mon, 2010-08-09 11:09

Kár ezen vitatkozni, de a ropogós kedves aranyos kurta farkú kismalac és a ronda nyálkás csiga között van különbség!
Kinek a pap kinek a papné!
Én inkább maradok a malacomnál, a csigához meg jó étvágyat!Egye aki akarja. és akinek van hozzá gusztusa.
Főzzétek csak ,úgy is több van belőle mint kellene!

luveges
luveges / luveges Tue, 2010-08-17 08:19

Nincs belőle nagyon sok .ne keverd a meztelencsigával a 2 nem ugyan az .ez éti-csiga védett faj megvan hogy mikor szedheted.üdv luveges a csigás.

maria_0725
Sárvári Mária / maria_0725 Tue, 2010-08-17 17:55

Falusi lány vagyok ismerem mindkettőt. Sőt nálunk nagyon jó lelőhelyed lenne, mert a szomszéd kert évek óta parlagon hever, és nem győzünk csigát szedni minden reggel, ha nem akarjuk, hogy lezabáljanak mindent.
Vannak gyönyörű nagy barna házúak, kicsit kisebb csikos házuak , a mezteleneket meg már nem is sorolom fel.
Üdv Marika

luveges
luveges / luveges Tue, 2010-08-17 18:05

Valamikor a meztelen csigának is volt háza .csak banki uzsora kamatra vette .és mivel nem tudta fizetni így elvették.

595
éticsiga 20 dkg
csiperkegomba 20 dkg
füstölt szalonna 10 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 teáskanál
sűrített paradicsom 5 g
zellerlevél 1 db
tejföl 150 g
étkezési keményítő 2 kk