Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Éticsiga finomság

Éticsiga finomság
Éticsiga finomság
55 perc / előkészület: 10 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az első élményem a csigaevéssel - csiga grillen sütve - elég bizarr volt, fintorogtam, de meglepetésemre nagyon finom volt. Nagyon finom, picit a mogyoróra emlékeztető íze van. Ajánlom mindenkinek, aki az új ízektől nem viszolyog.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az első pontnál az olajba apróra metélt hagymát is tehetünk, de én ezt el szoktam hagyni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy lábasban 3-4 evőkanál olívaolajat öntünk, felforrósítjuk.
  2. Rádobjuk a megmosott éticsigákat, fedővel letakarjuk, és pár percig pirítjuk, néha -néha megkeverjük.
  3. Ráöntjük a fehérbort, hozáadjuk a babérlevelet, sózzuk, borsozzuk és kb. 20-30 perc alatt puhára pároljuk, míg a bor el nem párolog.
  4. Friss kenyérszeletekkel tálaljuk. Kézzel, fogpiszkáló segítségével fogyasztjuk.

  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 19 302
elküldve: 2
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fehérborsos éticsiga, fehérboros csiga

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

luveges
luveges / luveges Fri, 2010-10-29 21:05

Csak összegyűjtöd a csigákat és elkészíted semmi éheztetés tisztulási idő ,,????

Dórianyu
Dórianyu Sat, 2010-10-30 09:32

Kedves luveges és cafika! Szeretném megkérdezni, hogy a csiga házzal mit csináltok utána???
nekem kellene... oviba...gyerekeknek...

luveges
luveges / luveges Mon, 2010-11-15 19:05

kedves Dorianyu ha megkezdődik a csiga szezon majd rakok el csiga házakat, üdv luveges

cafika
Cafika / cafika Mon, 2011-05-02 21:24

szia Dorianyu,
ha gondolod, van egy pàr csigahàz, jelentkezz ha van rà igèny,
ùdv. évi

Dórianyu
Dórianyu Sat, 2010-10-30 10:04

kár értük, pont a minap beszéltük az oviba, hogy milyen jó lenne úgy csigát készíteni gyurmából, hogy igazi csigaház is van hozzá....

cafika
Cafika / cafika Sat, 2010-10-30 10:26

ha gondolod, legkòzelebb megprobàlom òket kitisztìtani, aztàn jelentkezem..

Dórianyu
Dórianyu Sat, 2010-10-30 14:28

nagyon-nagyon megköszönném!!!! :) igen, a gyerekeknek biztos nagy élmény lenne!! :)

Dórianyu
Dórianyu Mon, 2010-11-15 17:37

Köszi Évi, de inkább várok a csigára, ha nem gond, mert a gyerekeknek az nagyobb élmény lenne!!! :)
nagyon kedves vagy!!!!!!!!!!

cafika
Cafika / cafika Sat, 2010-10-30 10:15

a kis kezeknek biztos nagy élmény lenne..
nem tudom, mikor jutok ujra csigàkhoz, és hogy fogyasztàs utàn jol kitisztithatòk e.

cafika
Cafika / cafika Sat, 2010-10-30 08:03

szia Luveges,
a csigákat elö kell kezelni természetesen! a tisztulási idö 7-10 nap.
ezeket a csigákat anyósom küldte, náluk már elörekezelve lehet venni a piacon, a csiga bezárja magát, és csak be kell áztatni, és megmosni öket, igy fogyasztásra készen vannak.
a csigákat amugy liszttel etetik, hogy kitisztuljanak, és hogy ne legyen keserü, fü ízük.
üdv. Évi

luveges
luveges / luveges Sun, 2010-10-31 17:11

Szia cafika így-már értem de mi az hogy bezárja magát Akkor ezek szerint a többi összetevő is a házban lakozik .Az hogy keserű íze lenne a csigának én még nem tapasztaltam, viszont azt olvastam hogy ha szőlő levéllel etetik a csigákat jobb az ízük .Kitaláltam 1 pár csiga receptet .próbáld ki őket ha gondolod .nekem ízlenek üdv luveges

cafika
Cafika / cafika Sat, 2010-11-06 11:10

szia Luveges,
nagyon szuperok a csiga receptek, ki is fogom òket probàlni. szuper profi vagy !!
én nem értek sokata csigàkhoz, amit tudok, azt az anyosomtol tanultam, nàluk (dèl-olaszorszàg) a piacon lehet kapni a csigàkat, ès mint emlitettem, a csiga bezàrja magàt, aludni megy, ès ìgy elàll magàba pàr honapig is. fogyasztàs elòtt vizbe kell òket àztatni, ès akkor kibujnak. mi igy fogyasztjuk, mindenestòl (erre nem is gondoltam :-)), de nagyon fincsi.
majd mèg èrdeklòdòm csiga ùgyben
ùdv. Cafika

luveges
luveges / luveges Fri, 2010-11-12 11:30

Szia Cafika örülök hogy tetszenek a csigás receptjeim.A csigák mennyiségét növelheted-nekem csak ezért ennyi mert kevés volt a csigám. Majd ha ki próbáltad írd meg melyik ízlett a legjobban - Köszi LUVEGES

308
éticsiga 500 g
olívaolaj 1 ek
babérlevél 8 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fehérbor 2 dl
kenyér 4 szelet