Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Éticsiga sörtésztában

Éticsiga sörtésztában
Éticsiga sörtésztában
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (22)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A csigákkal való kísérletezést idén kezdtem, eddig ez az általam kitalált két recept került kipróbálásra, ami baráti társaságomban is sikert aratott. 

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Tipp:
Egyszerűen lisztezhetjük a csigákat és más apróságot a következő módon: egy zacskóba teszem a lisztet, ebbe beleöntöm az összes csigát, majd jól összerázom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Konyhakész éticsigákat (lásd. éticsiga pörköltnél) besózzuk.
  2. Ezt követően a csigákat lisztbe forgatjuk.
  3. Elkészítjük a sörtésztát: a lisztbe beleütjük a tojást, sót és annyi sört, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Ezután ízesítjük sóval, borssal és a zúzott fokhagymával.
  4. A tésztába beleöntjük az összes csigát, majd kanállal egyenként rakjuk forró olajba, és aranybarnára sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 10 105
elküldve: 1
receptkönyvben: 32
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

luveges

Mióta szakács: 2010.07.03.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, tejmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: sörös receptek
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

éticsiga sörös tésztában sütve, sörtésztában sült csiga

Hozzászólások (22)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Quaoar
Andris / Quaoar Sat, 2011-10-15 15:13

Jól hangzik. Sőt. Szerintem ezt a tésztabevonatos dolgot fogom először kipróbálni, nem a pörköltet - nem látom azt, amit eszem. :)
Azért jó, hogy ilyen recepteket teszel fel, kísérletezel ki - azért tetszik, mert mégiscsak... csigát szerezni, még ha előkészíteni bonyolultabb is, olcsóbb. :)))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-12-12 14:23

Tenyesztem az eticsigat ( helix pomatia es helix aspersa )( pitit gri ) Miutan megfozom a csigahust,hozzadok ugyanannyi serteshust,oroltborsot,fokhagymat,sot es kalocsai paprikat.Juhbelbe toltom,felfustolom es johat a Karacsony meg a Ujesztendo.

picimissy
Picimissy / picimissy Mon, 2010-07-19 07:59

Kedves luveges!

Nekem is nagyon szimpi mindkét recept és várom a folytatást! Ugyan csigát még sosem ettem, ha van rá lehetőségem, minden újdonságot igyekszem kipróbálni, megkóstolni. Biztos ez is nagyon ízlene! Már tervezzük a csigavadászatot...:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-07-17 17:12

Kedves luveges!
Az lenne a kérdésem,hogy a csigahús nem marad túl rágós ha így készítjük el? A pörköltnél úgy gondolom több ideje van puhulni.Tudom,hogy igazán puha nem lesz ha az állaga a zúzáéhoz hasonló,de valahogy rögtön ez a kérdés vetődött fel bennem.

luveges
luveges / luveges Sat, 2010-07-17 18:26

Kedves jolci nem rágós mert az előfőzésnél majdnem készre főzőm akár a pacalnál

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2010-07-17 16:40

A tálalás gusztusos, és az ötlet jó is.Ennyi eső után, tuti , hogy sok van belőle.Lehet, hogy azért, mert tudom mi, ezért nem enném meg, ahogy a békát se.Pedig fura,kagylót, és polipot és tintahalat is ettem már Görögországba, nem tudom, lehet egyszer ezt is kipróbálom, de az nem most lesz...Köszi!Éva-Anyóca

EperUK
EperUK / EperUK Sat, 2010-07-17 15:52

Csak így tovább luveges!:) Még a végén egyszer rászánom magam és megkóstolom. Bár itt Angliában nem tudom, hogy lehetséges.......

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Sat, 2010-07-17 12:55

Nagyon ügyes, egyszerű megoldás! egyébként, hogyha így készíted, lehet hogy itt is beválik ha citromot csöpögtetsz rá fogyasztáskor, mint a tengeri herkentyűk esetében, mert ad neki egy kis frisseséget. Szuper vagy, várjuk a többi ötleted is!:)) Üdv: Mrs Smith

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2010-07-17 11:43

Én szeretem a csigát. Nyami!
Szuper recept megint!
Köszi luveges! :-)
Eszter

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-09-08 23:13

Sarkall, mert sarkalni a focisták szoktak /néha/.

luveges
luveges / luveges Thu, 2010-09-09 02:42

Néz utána hogy mit jelent.És olvasd el figyelmesen a beírásokat hátha találsz valamit és így legalább lesz mivel foglalkoznod.A h írás + k nem érdekel.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-09-09 08:48

Kár, hogy nem érdekel, pedig érdekes.
Javaslom, fedezd fel magadnak, ismerkedj meg a
helyesírás varázslatos világával...
Van egy olyan találó, régi mondás, hogy "a stílus maga az ember".
Sok sikert!

luveges
luveges / luveges Thu, 2010-09-09 12:58

Szerintem rossz oldalra tévedtél ,ez 1 receptoldal -.Nekem ez az öldal a varázslatos világ .mivel jobbnál jobb receptekkel ismerkedem meg .És egymásközt megosztjuk a főzés titkait egyéb hasznos tanáccsal látjuk el egymást Na itt köztünk van a stílus üdv luveges a csigás.

Dórianyu
Dórianyu Sat, 2010-07-17 11:34

itt a következő közfelháborodást előidéző recept...:)
én egyébként nem sajnálatból nem eszem meg a csigát, egyszerűen nem tudnám megkóstolni...ettől már sokkal nagyobb sajnálatot érzek egy malacka vagy egy tyúkocska iránt, de mivel mindkettőt szeretem megenni, nem képmutatóskódom!!!
de azért gratulálok a recepthez!!

1311
éticsiga 40 dkg
finomliszt 1.5 csapott ek
tojás 1 db
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint
fehér bors 1 késhegynyi
sör 2 dl
finomliszt 15 dkg
napraforgó olaj 2 dl