Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Éticsiga szezámmagos bundában

Éticsiga  szezámmagos bundában
Éticsiga  szezámmagos bundában
15 perc / előkészület: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Újabb éticsigás próbálkozásom.

hozzávalók / 3 adag

A bundázáshoz

A mázhoz

ajánlat

Köretnek rizst vagy zöldséges rizst ajánlok.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bunda hozzávalóit összekeverjük.
  2. A máz hozzávalóit is összekeverjük.
  3. A csigákat a bundába forgatjuk, és forró olajban aranysárgára sütjük, majd kivesszük az olajból kicsit lecsepegtetjük, és a ketchupos mázba forgatjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 655
elküldve: 0
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

luveges

Mióta szakács: 2010.07.03.
28 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: halételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

mézes-chilis éticsiga, tésztában sült éticsiga mézes-szezámmagos mázzal

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kandro
Kandro Sat, 2015-01-17 21:32

Annyira örülök ennek a receptnek, mert imádom a füszervajas sült csigát, de nem ismertem a pörköltön kívül más receptet. A kínaiban pedig mindig a szezámmagos bundában csirkét eszem, úgyhogy most hirtelen lett egy szuper receptem. A jövő héten elkészítem, én boltban veszem meg a csigát, mert nem lennék képes őket saját kezüleg másvilágra küldeni, de képmutató módon, ha más elvégzi helyettem, bizony megeszem. Ki fogom próbálni és köszönöm szépen!! Majd referálok :-)

szneki
Szneki / szneki Thu, 2011-08-04 10:09

Kedves Laci!
Kedves tőled hogy ilyen részletesen leírsz mindent:)Tegnap átnéztem mindet,de még mindig nem érzem a vágyat rá,hogy megegyem,bár ha olyan mint a zúza-ahogy Edit is írja,akkor rossz nem lehet,de még idegenkedem tőle:)
üdv.:Zsuzsi

laraed
Edit / laraed Wed, 2011-08-03 14:24

Kedves Anci! Olyan íze van mint a zúzának:)) Állítólag. Én még nem ettem. Nem mondom , hogy meg sem kóstolnám meg , de nem nagyon vágyom rá. Biztos finom mert nagyon sokan eszik:)) Így nagyon guszta a képen:)) Üdv Edit

szneki
Szneki / szneki Tue, 2011-08-02 22:03

Huh!
valahogy én is úgy gondolom mint Anci:)
én úgy gondolom ez a sima éti csiga,ha a szerző profilját megtekintjük,még a képen is fellelhető az éticsiga:D
de azt,hogy hogyan kell konyhakészre csinálni,arra én is kíváncsi volnék:)
szerintem ki kell kaparni a csigaházból,és kész,nem?csiga rengeteg helyen járkál,főleg mostanában,ez a jövő lehet:)csigát szedni az utcán és nem a hentesnél állni sorba és fizetni a méreg drága húsokért:D
üdv.:Zsuzsi

luveges
luveges / luveges Thu, 2011-08-04 09:18

Kedves Zsuzsi Látom megtaláltad hogy kell elkészíteni .De én újabban nem éheztetem ki a csigákat mivel csak a talpát fogyasztom. A főzési idő kb forrástól 30 perc ez előfőzés .majd kiszedem a vízből és tisztára mosom .Vagy felhasználom ha nem akkor fagyasztom .és mikor kedvem szottyan 1 kis csiga evészetre. Készítek belőle valami kaját.De tervezem hogy megkóstolom a házában lévő alkatrészeket is hátha ízleni fog .ugyanis van akik így fogyasztják ezért kell ki éheztetni hogy ki tisztuljanak. Nézd meg a többi csigás receptjeimet hátha ki próbálod valamelyiket .Majd várom a véleményed. ÜDV Laci

polki
MoncsikaAnyuci / polki Tue, 2011-08-02 13:13

Szia!
Nagyon jól néz ki!!
Én szeretem a csigát!
Felénk most az esős idő miatt sok csiga van a réten az is éti csiga? Meg lehet enni?
És ha igen hogy kell előkészíteni?
Köszönöm: Mónika

cst
cst Tue, 2011-08-02 08:10

kedves luveges. véletlenül nem tudod hogyan kell csigát tisztitani mert nálunk vidéken nem lehet kapni csigát a boltban ja és rendes éticsiga jo hozzá. elöre is köszönöm cst

luveges
luveges / luveges Thu, 2011-08-04 09:02

Kedves cst Én sem a boltban vesszem hanem szedem a éti-csigákat mikor nincs tilalmi idő .

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-08-02 07:02

Kedves luveges !
Megőrülök a kíváncsiságtól, de nem visz rá a lélek, hogy megkóstoljam !
Még az elkészítését sem merem bevállalni ! Attól félek az én családomban egyedül maradnék
a feltálalt csigáimmal. Egyáltalán milyen íze van ? Elmentem, hátha egyszer befut egy
csigára éhes vendégem !Köszi. Üdv : Anci

397
finomliszt 6 evőkanál
étkezési keményítő 3 evőkanál
olívaolaj 1 ek
tojás 1 db
éticsiga 40 dkg
1 csipet
víz 0.5 dl
sütőpor 2 kávéskanál
ketchup 2 ek
chili 0 ízlés szerint
méz 0.5 ek
szezámmag 3 ek