Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Etyeki padlizsánkrém

Etyeki padlizsánkrém
Etyeki padlizsánkrém
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amikor Etyeken kirándultunk néhány évvel ezelőtt, az egyik étteremben kínáltak meg bennünket előételként ilyen padlizsánkrémmel és kis pirítós falatkákkal, így a főétel előtt ezzel a finomsággal szinte teljesen jóllaktunk.:) Azóta minden nyáron termesztünk a kertünkben padlizsánt, és készítünk belőle padlizsánkrémet. Nem lehet megunni!

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Pirítóssal, paprikával, paradicsommal a legfinomabb.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A padlizsánokat kiolajozott tepsiben egészben megsütjük. (Még a szárát sem kell sütés előtt leszedni. Viszont érdemes kicsit fogpiszkálóval megszurkálni, mielőtt betesszük a sütőbe. Fémmel nem szabad szurkálni, ezért szoktam fogpiszkálót használni erre a célra.)
  2. A sütés 50-60 percig tart hőlégkeveréssel.
  3. A megsült padlizsánokat meghámozzuk. (Ne késsel, hanem  kézzel dolgozzunk, amikor már csak langyos a padlizsán.)
  4. Tegyünk bele reszelt vöröshagymát és fokhagymát, sót és borsot.
  5. Rúdmixerrel turmixoljuk össze.
  6. Keverjük össze 4-5 ek majonézzel.
  7. Rakjuk csavaros üvegbe, és így tárolhatjuk a hűtőben, amíg el nem fogy.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x10x6 cm
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 50 091
elküldve: 15
receptkönyvben: 242
elkészítve: 13/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Bjkata

Mióta szakács: 2012.07.14.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós krémek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

sós krém padlizsánból, padlizsános szendvicskrém, majonézes padlizsánkrém

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

pbeba
pbeba Sat, 2014-09-13 13:07

Meddig tartható el a hűtőben?
Hátha tudja valki, mert én ha nem fogy el 2 napig akkor átrakom a fagyasztóba. Igaz utána már nem olyan, mint frissen :-)

bjk
Bjkata / bjk Sat, 2014-09-13 18:56

Csavaros üvegben 1-2 hétig eláll. Épp most is készítettem 10 napja elég sokat, mert gyönyörű padlizsánok nőttek a kertben, és még most is ugyanolyan finom, mint frissen.

pbeba
pbeba Fri, 2014-09-19 08:17

Köszönöm a válaszod, szerencsére olyan jól sikerült, -újra- hogy mind elfogyott. Jó a recept! :-)

CuKoJbOjSo
CuKoJbOjSo Thu, 2013-03-21 12:06

Köszönöm a receptet!
nagyon sok recept alapján kipróbáltam mert egyszer ettem egy nagyon finom padlizsánkrémet és mindenáron arra ácsingóztam,nos ez a recept teljesen olyan....még egyszer köszönöm :)

bjk
Bjkata / bjk Thu, 2013-03-21 16:00

Nagyon szívesen!
Köszönöm a visszajelzést, és örülök, hogy bevált a recept! :)
Kata

Nosalty.hu
Nosalty.hu Fri, 2012-09-07 12:59

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.09.06. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

emlaci
emlaci Thu, 2012-09-06 22:35

Kedves Kata!

Utánaolvastam régebben ennek a "fémmentes mizériának",
csak a régi (vas) késekre igaz, a mai rozsdamentesekre nem.

Pici ellentmondást azért vélek felfedezni a leírásban:
"...Fémmel nem szabad szurkálni...Ne késsel, hanem kézzel..."
majd aztán jön a bumm: "Rúdmixerrel turmixoljuk össze"
Hmm, annak a kése miből készülhet, ha fényes és rátapad a mágnes? ;)

u.i.: a recept tökéletes, esetleg pár javaslat, hátha megér egy kipróbálást:
mi lilahagymával készítjük és ha zsenge a padlizsán, nem hámozzuk meg
(úgyis mindenhol hangoztatják, hogy a héjában van a vitamin)
csak összekockázzuk és a botmixer elvégzi a dolgát. :)

Üdvözlettel:

emlaci

bjk
Bjkata / bjk Fri, 2012-09-07 14:43

Kedves Laci!
Köszönöm a kiigazítást, teljesen jogos a vélemény. Ezek szerint bátran szurkálhatunk és pucolhatunk fémmel is. A zsenge pucolatlan padlizsánt ki fogom próbálni!
Kata

69
padlizsán 5 db
fokhagyma 3 gerezd
vöröshagyma 1 kis db
1 tk
fekete bors 0 ízlés szerint
majonéz 4 ek
napraforgó olaj 1 ek