Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Évfordulós torta fehér csokival

Évfordulós  torta fehér csokival
Évfordulós  torta fehér csokival
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Házassági évfordulónkra szerettem volna meglepni családomat egy tortával. Mivel nindenki szereti a fehér csokit,  gondolta,m kipróbálom tortában is. Az eredmény az lett, hogy a tortából nem sok maradt.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Édesszájúaknak, kávé után desszertnek. Esetleg még egy finom Tokaji aszú bor mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A 4 tojás fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk apránként a cukrot, óvatosan belekeverjük a tojássárgákat.
  2. A lisztbe belekeverjük a sütőport és az instant kávét.
  3. Kézzel (nem robotgéppel) keverjük a tojásos masszához a lisztet.
  4. Addig keverjük óvatosan, míg az instant kávé feloldódik.
  5. Papírral bélelt, liszttel megszórt formában sütjük.
  6. A krémhez a pudingport összekeverjük a cukorral, pici tejjel simára keverjük, és hozzáadjuk a többi tejet is.
  7. Készre főzzük.
  8. Ezután kockánként hozzáadjuk a fehér csokit, ami beleolvad, és jól eldolgozzuk.
  9. Megvárjuk, míg teljesen kihűl, és ezután habosra keverjük a margarinnal / vajjal.
  10. A tortalapunkat tálcára tesszük (nem kell szétvágni), megkenjük a tészta tetejét a krémmel.
  11. A díszítéshez felverjük a tejszínt, és a tetejét bármilyen ötlet alapján mintázhatjuk.


  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 604
elküldve: 3
receptkönyvben: 165
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

pötyi64

Mióta szakács: 2010.07.08.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
receptverseny: Hulala receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap

egyéb elnevezések

fehér csokoládé krémes torta, pudingos-fehér csokis piskótatorta

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nyuszikaaa
Nyuszikaaa Fri, 2011-03-04 16:27

Rendben ki fogom próbálni! Köszönöm szépen a gondos választ és a részletes leírást!

Nyuszikaaa
Nyuszikaaa Thu, 2011-03-03 19:04

Nagyon jó kis recept! De az instant kávét nem lehet valamivel helyettesíteni?, mert a család nem szereti az instant kávét!

pötyike64
pötyi64 / pötyike64 Thu, 2011-03-03 21:47

Szia Nyuszikaaa!
Igazság szerint én mindig így csináltam.
Gondolkodtam a dolgon mivel - miből lehet helyettesíteni az instant kávét, arra jutottam, hogy vizes piskótát veszel alapnak és 1-2 kanál víz helyett erős kifőzött kávét használsz.
Igazság szerint nem tudom , hogy milyen lesz.
Szerintem ki fogom próbálni én is.
A vizes piskóta hozzávalói: 25 dkg porcukor, 4 tojás, 20dkg liszt, 4 ek.víz (ide javaslom 2 ek.víz + 2 ek. hideg kifőzött kávé), 1 sütőpor.
A tojássárgát a cukorral fehéredésig keverni, hozzáadni a vizet, kávét, majd belekeverni a sütőporral elkevert lisztet és végül kézzel belekeverni az előre felvert tojásfehérjét.
Ha ez a variáció nem nyerte el tetszésed, csinálj kakaós piskótát , darált dióval.
Szerintem úgy is finom.
Üdv.: Pötyi

750
tojás 4 db
cukor 4 ek
finomliszt 4 evőkanál
sütőpor 1 csomag
instant kávé 2 teáskanál
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 3 ek
tej 2 dl
fehér csokoládé 10 dkg
margarin 12.5 dkg
növényi tejszín 2 dl