Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Express szilvás rebarbarakompót

Express szilvás rebarbarakompót
Express szilvás rebarbarakompót
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csupán néhány összetevő kombinációjával és pár perc időbefektetéssel ízletes, krémes, szilvás rebarbara kompótot varázsolhatunk az asztalra. Fogyaszthatjuk feltétként kásákhoz, "tapadós" rizshez, pohárkrémekhez vagy akár önmagában is. A fanyarságát a stevia mértékének módosításával szabályozhatjuk.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Alaposan mossunk meg minden hozzávalót, majd vágjuk apró kockákra a szilvát és almát. A rebarbarát hámozatlanul kisebb darabokra szeleteljük.
  2. Minden gyümölcsöt tegyünk egy lábasba, adjunk hozzá egy fél pohárnyi vizet, az almaecetet és gránátalma szirupot.
  3. Kis lángon, fedő alatt pároljuk, gyakori kevergetés mellett. Akkor van kész, mikor már-már egységes homogén masszára hasonlít, de még maradtak puha darabok.
  4. Elkészülte után még melegen belekeverjük az édesítőnket (ízlés szerint), valamint egy csipetnyi fahéjat és gyömbért.
  5. Fogyaszthatjuk melegen is, hidegen is!
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 332
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

VintageUnikornis

Mióta szakács: 2014.06.11.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
kategória: befőttek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: kompót
hasonló kategóriák: télire, befőtt, fűszerek házilag

egyéb elnevezések

cukormentes szilvás rebarbara kompót, rebarbara kompót szilvával, szilvás rebarbara kompót steviával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

126
rebarbara 200 g
szilva 200 g
alma 200 g
gránátalma szirup 1 ek
almaecet 1 teáskanál
víz 2 dl
stevia por 1 késhegynyi
fahéj 1 csipet
gyömbérpor 1 csipet