Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Expressz ropi tésztanyújtó géppel

Expressz ropi tésztanyújtó géppel
Expressz ropi tésztanyújtó géppel
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bulira szertnék nagyobb mennyiséget sütni, de a vele való pepecselés nem túl kedvcsináló. Gondoltam felturbózom a dolgot, és bejött. A titka az, hogy nem szabad először keleszteni, ahol ellágyulna a tészta, ezzel ráér bíbelődni akkor is, amikor már jól megdolgoztuk őkelmét.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukros víz és tej langyos keverékébe belemorzsoljuk az élesztőt, megkelesztjük.
  2. Hozzáadjuk az olajat, a lisztet, végül a sót. Dagasztógépben 15 perc alatt ruganyos tésztát gyúrunk belőle.
  3. A tésztát 8 részre osztjuk, mindegyiket kis téglalappá lapítjuk, és a tésztanyújtó gép legnagyobb távolságán (nekem ez 7-es) áttekerjük a tésztát. 
  4. Ezután feltesszük a metéltvágó fejet, és azon tekerjük át a tésztát (gyúrt tésztából ez a tagliatelle lenne). A tésztacsíkokat lehúzogatjuk egymásról, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (én még meg is csavargattam őket). Aki úgy szereti, megsózhatja.
  5. Csak ekkor tesszük félre 20 percre kelni, majd előmelegített sütőbe pirosra sütjük őket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 20 110
elküldve: 7
receptkönyvben: 392
elkészítve: 11/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: hideg előétel
diéta: tojásmentes
babakonyha: baba 18-24 hónap
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós ropi, extra vékony sós rudacska, sós ministangli

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

desertlover
desertlover Fri, 2012-10-26 16:12

Kedves Mindenki!

Kenyérsütőbe dobtam az egészet beleszórva egy kis lenmag pelyhet, majd minizsemlyének sütöttem. Becsomagolva "másnaposan" is puha és finom.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Fri, 2012-10-26 16:16

Tök jó ötlet. Látod, ezért mondom, én csak ötletet szeretnék adni a receptjeimmel. Üdv: Évi néni

desertlover
desertlover Fri, 2012-10-26 19:22

Azért az eredeti recept tökéletessége nélkül nem érne semmit az ötlet, köszönjük Évi néninek:)

gara
gara Sun, 2012-06-17 15:12

Kedves Évi !
Én is elkészítettem a "ropit" finom lett minden kinek ízlett, egy picit alakítottam rajta no nem összetételében ha nem megjelenésében :-)mi szeretjük a szezámmagot és azon gondolkodtam hogyan is legyen rajta és hirtelen "megvilágosodtam" : a már tepsiben lévő sütésre váró rudakat lefújtam vízzel és utána szórtam a szezám magot ,így kerültek sütésre. Sütéskor leszóródott szezám magot meg fölhasználtam saláta dekorálására. Egy utolsó ötlet ha valaki sósabban szereti akkor sós vízzel is lepermetezheti a ropikat :-)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2012-06-18 07:49

Kedves Gara!
Nagyon jó ötlet. Készíthetsz a megpirult magokból tahinit is. Látod milyen jó, elindul egy ötlet és lesz belőle számos más. Ezért jó ez az oldal. Üdv: Évi néni

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Sat, 2012-05-12 16:14

Köszönöm szépen. Ennél gyorsabban még nem készítettem ropogtatni valót. Ha lenne más feltétem, biztosan kiötlenék még valami gyorsítót. Egyebekben leltem egyre. Az én kis férjem nekiállt grissinit sodorgatni, amit én utálok, és nagyon gyorsan elkészültünk az 5 tepsivel. Üdv: Évi néni

152
kenyérliszt BL80 40 dkg
víz 1.2 dl
tej 1 dl
friss élesztő 1.2 dkg
olívaolaj 4 ek
cukor 1 teáskanál
1.5 tk