Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Extra sajtos rúd

Extra sajtos rúd
Extra sajtos rúd
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jamie Oliver "sós omlós tésztája" ez a süti, kis átdolgozással annak érdekében, hogy minél sajtosabb legyen.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet sóval, sajttal összekeverjük, majd a hideg vajjal ujjbeggyel gyorsan összemorzsoljuk.
  2. A felvert tojásos tejet hozzákeverjük, és összedolgozzuk gyors mozdulatokkal, hogy a kezünk melegét minél kevésbé vegye át.
  3. Ütögetve tömörítjük, nem gyúrjuk.
  4. Lapos koronggá pofozgatjuk a tésztát, és legalább 1 órára lehűtjük, csalhatunk egy kis mélyhűtőzéssel.
  5. 3 mm-re nyújtjuk, és csíkokra vágjuk a tésztát.
  6. Megkenjük és sajtozzuk.
  7. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt sül meg.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 48 183
elküldve: 17
receptkönyvben: 459
elkészítve: 14/31
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évikonyhája

Mióta szakács: 2012.12.28.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, szüret, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos rudacska, sajtos sós, sajtos rúd Jamie Oliver receptje alapján

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kisisa
Kisisa Thu, 2013-12-26 19:47

Szia!

Megsütöttem, finom lett. :) A hozzávalókon annyit módosítottam, hogy tej helyett kb. 200 gramm tejfölt tettem bele. Gyúrtam és behűtés után háromszor hajtogattam is a tésztát. Aztán kinyújtottam (kicsi lisztezést igényelt még), rugalmas, jól kezelhető tésztát kaptam, majd felvágtam és kisütöttem. :) Mindenkinek ízlett. :) Köszi a receptet.

viki.nyircsak
viki.nyircsak Mon, 2013-01-28 23:08

Nagyon finom lett, csak sajnos kicsit szàraz! Mit rontottam el? Igaz, nekem több lisztet "kért" a tészta.

Havva
Évikonyhája / Havva Fri, 2013-02-01 20:27

Szia!
Igen, ez szárazabb fajta süti egy kicsit, szerintem a tej miatt. Esetleg próbáld meg tej helyett tejföllel.

dajko
dajko Wed, 2013-01-23 07:12

egész bisztos hogy kiprobálom,szép és bisztosan finom

649
finomliszt 45 dkg
vaj 20 dkg
sajt 10 dkg
tojás 2 db
tej 1.5 dl
1 ek
tojás 1 db
sajt 5 dkg