Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fácán pástétom

Fácán pástétom
Fácán pástétom
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerencsére a családban minden generációban van egy vadász, így télen gyakran kerül haza fácán. Mivel a húsleves nagyon finom fácánból, de a húsa elég száraz, nálunk a végén a húsból mindig pástétom készül.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat feltesszük főni.
  2. A húslevesbe főzött fácán húsát leszedjük.
  3. Megpucoljuk a megfőtt tojásokat.
  4. A húst a főtt tojással és uborkával együtt ledaráljuk.
  5. Ezek után hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt, elkeverjük. Nem kell rögtön a legelején az összes tejfölt beletenni, mivel közben eldönthetjük, mennyire szeretnénk krémes pástétomot kapni.
  6. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk.
  7. Pirítóssal tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 10 087
elküldve: 1
receptkönyvben: 33
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

P.Eszter

Mióta szakács: 2013.01.21.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból, maradék tojásból
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
fogás: hideg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

fácánhúsos pástétom, szendvicskrém fácánból, mustáros-tojásos fácánpástétom

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cékla
cékla Wed, 2014-01-08 14:24

Ez most kapóra jött... fácánt kaptam, és most leves lesz belőle. Előre rágodtam, hogy mi lesz a főtt hóssal. És ime... elmondom majd, hogy sikerült.

378
fácánhús 1 kg
csemegeuborka 5 db
főtt tojás 4 db
mustár 1 ek
tejföl 150 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint