Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fácánleves Adrie_ konyhájából

Fácánleves Adrie_ konyhájából
Fácánleves Adrie_ konyhájából
210 perc / előkészület: 30 perc főzés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedves barátunktól kaptunk tegnap egy egész fácánt, amit nem szerettem volna a mélyhűtőben sokáig pakolgatni, úgyhogy ma gyorsan főztem belőle egy igazán remek levest.

hozzávalók / 4 adag

Hús előkészítése

A leves elkészítése

Levesbetét elkészítése

Szólj hozzá!

elkészítés

Hús előkészítése

  1. A húst megmossuk, ha szükséges kitokozzuk, és 6 darabra vágjuk.

A leves elkészítése

  1. Előveszünk egy kb. 5 literes leveses fazekat, és belepakoljuk a húsdarabokat, majd a zöldségeket és a fűszereket.
  2. Felöntjük hideg vízzel.
  3. Úgy fél óra alatt felforraljuk, aztán gyöngyözve 3 óra hosszán át főzzük. Ha valakit zavar, leszedheti a habját közben, de a 3. órára ki fog tisztulni a leves.
  4. Ha letelt a 3. óra, levesestálba szűrjük.

Levesbetét elkészítése

  1. A sárgarépát, karalábé és zellerdarabokat gyufaszál vékonyságúra ill. hosszúságúra vágjuk, és a 2. óra táján a levesből leszűrünk úgy 1 liternyit, amiben kb. 10 perc alatt megfőzzük a levesbetétet. Ne főzzük szét, maradjanak majdnem félig kemények a darabok. Ha kész, leszűrjük. A leveslét utána vissza lehet önteni a nagy fazékba.
  2. Közben a fürjtojásokat forrástól számított 2-3 perc alatt keményre főzzük, leöblítjük hideg vízzel és megpucoljuk.
  3. A megfőtt húst lecsipkedjük a csontról, és vékony szálanként a tányérokba tesszük.
  4. Rápakoljuk a gyufaszálra vágott megfőtt zöldségeket és a fürjtojásokat is, majd rászedjük az átszűrt levest. Ha akad otthon ilyesmi, szárított trombitagombával is kiegészíthetjük még a levesbetétek sorát.
  5. Jó étvágyat kívánok hozzá!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 180
elküldve: 2
receptkönyvben: 50
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Adrie_

Mióta szakács: 2014.01.03.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fácánleves, húsleves fácánból, zöldséges fácánleves, fácánleves fürjtojással

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ppppaaaa
ppppaaaa Sun, 2018-12-23 16:34

Nálunk most fő a fácánleves. Sajnos egy-két fűszer hiányzik a készletemből. De egy óra főzés után már megkóstoltam és úgy tűnik; finom lesz.
A szegfűszeg ízét és illatát nagyon intenzívnek találtam, így azt a főzési idő felénél kiszedtem a levesből.

otella
otella Sat, 2017-04-15 17:09

Ma elkészitettem a levest a recept alapján, nagyon finom lett!
Köszi Adrie a receptet!

792
fácánhús 1.5 kg
fehér hagyma 2 kis db
fokhagyma 3 gerezd
burgonya 1 közepes db
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 2 közepes db
karalábé 0.5 közepes db
zeller 0.5 közepes db
paradicsom 1 közepes db
paprika 1 közepes db
szegfűszeg 3 db
szegfűbors 0 ízlés szerint
borókabogyó 3 db
fekete bors 10 szem
sáfrány 3 szál
köménymag 1 kávéskanál
kurkuma 1 kávéskanál
babérlevél 2 db
kakukkfű 2 teáskanál
gyömbér 2 cm
0 ízlés szerint
chili 0 ízlés szerint
víz 4 l
fürjtojás 15 db
sárgarépa 2 közepes db
karalábé 1 kis db
zeller 1 kis db