Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fadobozában sült camembert sült almával

Fadobozában sült camembert sült almával
Fadobozában sült camembert sült almával
20 perc / előkészület: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Bagettel vagy bármilyen mártogatásra alkalmas "eszközzel" :) tálaljuk.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sajtot kivesszük a dobozból, majd miután eltávolítottuk a papírt róla, visszahelyezzük.
  2. Az almákat megmossuk, magházukat eltávolítjuk, és egy kivételével nagyobb darabokra vágjuk.
  3. A sajton 1 cm mély mélyedéseket vágunk, és beledugdossuk a diót, a fokhagyma- és almadarabokat, rámorzsolunk egy kisebb kakukkfű ágat, meglocsoljuk pár csepp szőlőmagolajjal, és tűzálló tálba helyezzük.
  4. Köré szórjuk a felkockázott almákat, amikre kicsi mézet csurgatunk, és egy jó nagy marék diót.
  5. 200 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Még melegen fogyasztjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 675
elküldve: 5
receptkönyvben: 247
elkészítve: 12/14
Facebookon megjelent: -

szakács

A kis gasztronauta

Mióta szakács: 2011.11.24.
142 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
adag: 2 főre
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
fogás: meleg előétel

egyéb elnevezések

Fadobozában sült camembert mézes sült almával, sült sajt mézes almával, sült camembert sajt

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2019-10-10 15:41

Kedves Szakácsunk!
Köszönjük a gyönyörű receptjeidet.
 Szerintünk ez a fogás nagy eséllyel befutó lehet a Bock receptversenyünkön! Nevezd be az alábbi linken október 30-ig, hogy Tiéd legyen a 3 napos wellness hétvége a Bock Hotel Ermitage****-ban 2 fő részére, vagy a többi értékes ajándék egyike! A jó hírünk, hogy egyszerre több receptedet is nevezheted, szurkolunk Neked!
https://www.nosalty.hu/ajanlo/nyerj-hetveget-villanyban-uj-receptverseny...
Üdvözlettel, a Nosalty csapata

katalin52
katalin52 Fri, 2013-11-08 22:32

"Életemben ilyen finomat még nem ettem" - mondta a férjem. Jó, jó, egy kicsit túlzás, de valóban fantasztikusan finom lett. Felkerült a repertoáromba :) Katalin napon ezzel fogom elkápráztatni a vendégeimet, ez lesz az előétel. Köszönöm!

Geroklemi
Geroklemi Thu, 2013-10-31 07:42

Szerintem is szuper! :-) Köszi, hogy megosztottad velünk! Mentve! Legyen jó a napod! másik Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2013-10-30 18:25

Szuperrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!! Imádom ezt a sajtot. Piritós kenyérrel ettem ebben az összeállításban. Ki fogom próbálni így. Húúúúúúúú, nagyon köszönöm az ötletet:) Szép estét:) Gabi

szilibea
A kis gasztronauta / szilibea Tue, 2013-11-05 09:41

Kedves Gabi! Nagyon köszi és szívből ajánlom az elkészítését, mert tényleg eszméletlenül finom. Mi úgy ettük, hogy egy kanál áfonyalekvárt tettem a sajt tetejére és azzal együtt mártogattuk. Remélem, hogy ízleni fog, ha elkészíted! :)
Szép napot kívánok,
Bea

Gabys
Gabys / Gabys Tue, 2013-11-05 10:03

Kedves Bea:)
Még aznap melegében elkészítettem. Igazi francia camamberrel, jó érett volt már a sajt. Fantasztikusan finom volt, nagyon szépen köszönöm a receptet:) Szép napot kívánok én is: Gabi

773
camembert sajt 25 dkg
alma 4 közepes db
dió 5 dkg
fokhagyma 2 gerezd
kakukkfű 1 szál
szőlőmagolaj 5 csepp
méz 1 ek