Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fagyi-torta

Fagyi-torta
Fagyi-torta
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon könnyű és finom.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vaníliás pudingport megfőzzük 0,5 l tejben 6 ek cukorral, és hűlni hagyjuk.
  2. Az epres pudingport szintén megfőzzük a másik 0,5 l tejben 6 ek cukorral, majd ezt is hűlni hagyjuk.
  3. Szétválasztjuk a fehérjét a sárgájától, a fehérjét mixerrel összekeverjük 6 ek cukorral, majd amikor jó kemény lesz, belekeverjük a sárgáját, ezután pedig a 6 ek lisztet, amibe előtte belekevertük a sütőport. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  4. Habosra keverjük a vajat, és két részre osztjuk, az egyik részt a vaníliás pudingba, a másikat pedig az epres pudingba keverjük.
  5. A piskótára elsőnek az epres krémet kenjük, erre a vaníliásat, és a tetejére a a tejszínhabot.
  6. A porcukrot elkeverjük pár csepp vízzel, hűtőzacskóba tesszük, aminek kivágjuk az egyik sarkát, és nagyon könnyen bírunk vele írni és rajzolni.
  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 13 743
elküldve: 1
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

jandi

Mióta szakács: 2010.04.23.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

vaníliás-epres pudingos piskótatorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sepivi
sepivi Tue, 2012-05-22 20:26

Szia! Ki a Viola nalatok? mert en is az vagyok, igy duplan megtetszett a torta :) Amugy mitol fagyitorta?

540
tojás 6 db
cukor 6 ek
finomliszt 6 evőkanál
sütőpor 1 csomag
vaníliás pudingpor 80 g
epres pudingpor 80 g
tej 1 l
cukor 12 ek
vaj 250 g
habtejszín 80 g
porcukor 200 g