Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fagyitorta sós karamellel

Fagyitorta sós karamellel
Fagyitorta sós karamellel
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi hű társunk a kánikulában a fagylalt :) Ha nincs kedvünk magunk fagyit csinálni, akkor a bolti fagyiból az 1 literes kiszerelésű ideális a 18 centis formához. Az eredeti receptet a NLK-ban találtam, kicsit módosítottam rajta.

hozzávalók / 4 adag

Piskóta

Fagyi

Sós karamell öntet

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  2. A piskótához az egész tojásokat a cukorral felverjük (kb. 5 perc).
  3. Hozzászitáljuk a lisztet és a kakaóport, majd sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük (18 cm), és kb 10-15 perc alatt megsütjük.

Fagyi

  1. A fagyihoz a cukrot habosra keverjük a tojássárgákkal, felöntjük a tejjel és a tejszínnel, hozzáadjuk a vanília rúd kikapart magjait, majd nagyon alacsony lángon, folytonos kevergetés közben besűrítjük.
  2. Hagyjuk kihűlni.
  3. A kihűlt piskótát hagyjuk a formában, öntsük rá a fagyi alapot vagy a kész fagylaltot, ha azzal dolgozunk. 1 éjszakára mélyhűtőbe tesszük.

Sós karamell öntet

  1. A cukrot világosbarnára karamellizáljuk, hozzáadjuk a vajat és a tejszínt. Alacsony lángon tovább melegítjük, amíg a karamell újra elolvad.
  2. A tejszínnel lehet szépen beállítani a sűrűségét, ha hígabban szeretjük, adjunk még hozzá tejszínt.
  3. Tálaláskor a tortát öntsük le az öntettel, és fogyasszuk azonnal, de az öntettel együtt is visszatehetjük a mélyhűtőbe.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 868
elküldve: 2
receptkönyvben: 88
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

b-ors

Mióta szakács: 2010.01.31.
59 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
alkalom: buli receptek
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: fagyitorta
hasonló kategóriák: gyümölcsfagyi, házi fagyi, vaníliafagyi, fagyikehely, sorbet, parfé, karamellfagyi

egyéb elnevezések

fagyitorta piskótás alappal, fagyitorta karamell öntettel, fagyitorta piskótás alappal és sós karamell öntettel

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

751
tojás 2 db
porcukor 60 g
finomliszt 50 g
cukrozatlan kakaópor 2 ek
cukor 80 g
tojássárgája 5 db
tej 3 dl
habtejszín 2 dl
vanília 1 db
cukor 100 g
vaj 50 g
habtejszín 1 dl
1 kávéskanál