Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fagylaltkehely

Fagylaltkehely
Fagylaltkehely
20 perc / előkészület: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Aki járt Németországban, bizonyára megkóstolta azt a finom fagyi különlegességet, amit a németek Eisbecher-nek hívnak. Idehaza a cukrászdákban is kapni néhány fantasztikus változatot. Ez a recept egy kedves Halleban élő német ismerősömtől való.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Édes vermut vagy más likőrkülönlegesség is megfelel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A gyümölcsöket és az összes többi hozzávalót jól lehűtjük. Az őszibarackot felkockázzuk. Az eperből 3 db-ot összezúzunk, és egy mokkáskanálnyi cukorral pépesre keverjük, a többit felszeleteljük a díszítéshez.
  2. A kelyhek vagy poharak alját kirakjuk darabolt őszibarackkal. Erre teszünk egy kevéske tojáslikőrt. Az őszibarackra teszünk a fagylaltból, és ráöntünk egy evőkanál tojáslikőrt. Megöntözzük a cukros eperpéppel, majd befedjük fagylalttal.
  3. A kelyhek, poharak tetejére halmozzuk a tejszínhabot és eperszeletekkel díszítve kínáljuk.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 2 565
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
383 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: fagyi
nehézség: könnyű
szezon: nyár
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
konyha: német
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: fagyi
alkategória: fagyikehely
hasonló kategóriák: házi fagyi, gyümölcsfagyi, vaníliafagyi, karamellfagyi, fagyitorta, parfé, sorbet

egyéb elnevezések

vaníliafagyi gyümölcsökkel, tojáslikőrös-gyümölcsös vanília fagyi

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

256
vanília fagylalt 30 dkg
őszibarack 2 közepes db
eper 5 dkg
tojáslikőr 0.5 dl
tejszínhab 4 ek
cukor 1 teáskanál