Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas almás cupcake

Fahéjas almás cupcake
Fahéjas almás cupcake
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Először ezt a muffint majdnem egy éve készítettem, és akkor a kocogásból visszatért szomszéd lányokat leptem meg vele. Azóta is többször emlegették. Akkor a joghurtkrém nem sikerült valami jó, és többször is próbálkoztam, mire ez a változat remekül sikerült.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Célszerű hamar elfogysztani, mert a krém csak egy napig marad igazán szép.

Aki kevéssé fahéjasan szereti, az tehet a krémbe is és a tésztába is kevesebbet, mert a megadot mennyiséggel meglehetősen fahéjízű a cupake.

Az a sütirecept elég nehéz, "szaftos" tésztájú végeredményt ad.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta összetevőit egy nagy tában simára keverjük, majd elosztjuk 12 kapszliban.
  2. Előmelegített sütőben megsütjük a muffinokat.
  3. Amíg sülnek a muffinok, elkészítjük a joghurtos krémet: egy tűzálló tálban habverőel összekeverjük a krém összetevőit, figyelve, hogy a keményítő ne legyen csomós, majd vízfürdő felett folymatosan kevergetve felmelegítjük a krémet, míg be nem sűrűsödik.
  4. Félretesszük hűlni.
  5. Mikor kihűlt a kész muffin, feldíszítjük a krémmel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 620
elküldve: 3
receptkönyvben: 264
elkészítve: 4/10
Facebookon megjelent: -

szakács

mewick

Mióta szakács: 2011.04.30.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

joghurtkrémes muffin, fahéjas muffin, almás muffin

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nóricicc
Rosemary / Nóricicc Fri, 2013-11-01 11:39

Kedves mewick!

Kedden vendégek jöttek hozzánk, gondoltam könnyű őszi desszertnek megfelel valami almás "dolog", majd megtaláltam a recepted...mást nem is mondhatok, mint hogy ISTENI ez a recept, maximálisan hálás vagyok érte:)
Én fahéjas mascarpone krémet tettem a tetejére, a vendégek örültek, én is, a 42 kis cupcake-ből estére már nem volt semmi, úgyhogy szerdán "muszáj" volt ismét legyártanom :)
Szerdán a kollegáknak is vittem, mindenki oda volt, szóval engedelmeddel linkeltem nekik a receptet:)
További szép napot,
Nóri

Tmea
Tmea / Tmea Sat, 2012-08-18 14:09

Elfelejtettem joghurtot venni, így tejszínhab lett hozzá, de így is nagyon fincsi. Már el is felejtettem tavaly tél óta, hogy mennyire imádom a sülő fahéjas almás sütik illatát! :-))

szuszi74
szuszi74 Mon, 2012-03-26 10:24

Szombaton elkészítettem. Nekem negatív tapasztalataim voltak a süteménnyel sajnos. Végül is elfogyott (férjem igencsak sütirajongó :) ), de messze elmaradt a várakozástól. Nem tettem bele a teljes alma mennyiséget, így is nagyon nehezen sült meg. Tűpróbával ellenőriztem, de kihűlés után is ízre nyersnek tűnt és végtelenül ragacsos volt. A tetejére a joghurtos krém hibátlan volt, ehetővé javította a muffint -elnézést!-.

Remélem másnak jobban sikerül majd. Nem vagyok kezdő sütőgető, d eez most nem jött be.

Puszi: Szilvi

mewick
mewick / mewick Mon, 2012-03-26 12:17

Kedves Szilvi!

Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült jól.
Ez eleve egy "szaftosabb" sütemény, nem olyan száraz morzsolódós, mint a muffinok általában.
Én gázsütőben sütöm, és nekem a 30 perc sütés a megadott mennyiségek pontos betartása mellett "hibátlan" muffint eredményez. Bár a hibátlan nekem pont a "szaftosabb" tészta.
Lehet, hogy az almád volt vizesebb mint az enyém és ezért nem sült meg jól. Ki tudja!
Mindenesetre nagyon sajnálom, hogy nem úgy sikerült, ahogy szerettétek volna!
Sajnos tapasztalatból tudom, hogy ez mennyire bosszantó tud lenni! Még ez a muffin is 4 változatban készült el mire ezt fel mertem rakni :)

Üdv Viki
De feltétlenül beleírom a receptbe, hogy ez egy "nedvesebb" típusú süti!

meszi77marti
Puffin / meszi77marti Tue, 2012-03-13 17:24

Nagyon finom! Szeretem ezeket a furcsa összeállításokat. Az elején soknak tűnt az alma, de egy kis türelemmel aztán minden nagyon finomra sikerült. Nagyon egyszerű!

Konyhán innen - kerten túl
Ági78 / Konyhán innen - kerten túl Mon, 2012-03-12 16:30

Hű! Ez aztán tényleg fahéjas a javából! :) Az egyik legjobb gyógyhatású fűszer a világon... nagyon szeretem. A krém is nagyon ötletes, biztos kipróbálom ezt a sütit. Üdv: Ági

mewick
mewick / mewick Mon, 2012-03-12 17:04

Kedves Ági!
Bizony, nagyon fahéjas, és nagyon finom :) Jó hidegen a legfinomabb :)
Várom az élménybeszámolód :)
Üdv Viki

400
alma 70 dkg
tojás 1 db
cukor 5 ek
fahéj 1 ek
finomliszt 6 evőkanál
rétesliszt 6 dkg
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
vaj 10 dkg
joghurt 375 g
cukor 4 ek
fahéj 1 ek
burgonyakeményítő 2 evőkanál