Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-almás kifli

Fahéjas-almás kifli
Fahéjas-almás kifli
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig mindenféle gyümölcssel ill. lekvárosan is ismertük, most kissé változatosan töltöttem meg a kifliket. Nagyon finom, kiadós és érdemes megsütni, mert gyermekeink kedvencévé válik az alma is.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Bármilyen alkalomra tudom ajánlani, még hétköznapra is finom csemege. Jó tippként ajánlani tudom mindenkinek: Én mindig úgy csinálom, hogy mikor olyan dolog van konyhában, pl. fő az étel, melette elkészítem az ilyen töltelékeket. Így másnap már előbbre vagyok mindennel. Én ezt a kiflit második alkalommal sütöttem meg, mert kelendő, főleg gyerekeknek, még iskolába is, nem krémes, de finom és laktató. Most a hétvégén mindkét sütit készítettem a gesztenyés-diós falatkával együtt, s lám, jó volt, hisz a töltelékek kész voltak, így még a tészták pihentek, én mást is tudtam dolgozni..

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tészta elkészítése: A lisztet mély tálba öntjük, és a közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a sót, cukrot, és a tejet ráöntjük, 2 percet állni hagyjuk, majd a margarin hozzáadásával jól összegyúrjuk, és fél órát meleg helyen pihentetjük.               
  2. Addig elkészítjük a tölteléket. A reszelt almához adjuk a hozzávalókat, összekeverjük, majd félretesszük.
  3. Tepsit kikenjük zsírral, vagy sütőpapírral kibélelünk egy 39x30 cm-eres tepsit.
  4. A tésztát lisztezett gyúródeszkán 3 mm-esre nyújtjuk, és nagy fánkszaggatóval szaggatjuk ki, majd kissé tojás alakúra formáljuk, s mindegyik formára almát halmozunk, és kiflire formáljuk őket.

  5. Az előkészített tepsibe tesszük őket 2 cm távolságra, és tetejüket megkenjük a felvert tojásfehérjével.

  6. Majd előmelegített sütőben 200 fokon szép pirosra sütjük. Ha megsült, kissé hűlni hagyjuk, megszórjuk fahéjas porcukorral, és így tálaljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 957
elküldve: 3
receptkönyvben: 57
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gabimami58

Mióta szakács: 2012.04.06.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

almával töltött kifli, fahéjas almával töltött kifli, almás kifli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

766
finomliszt 80 dkg
margarin 25 dkg
cukor 3 dkg
tojássárgája 1 db
tej 1.5 dl
élesztő 2 dkg
0.5 dkg
tojásfehérje 1 db
alma 1 kg
cukor 15 dkg
zsemlemorzsa 1 ek
fahéj 1 ek