Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas almáspite-torta

Fahéjas almáspite-torta
Fahéjas almáspite-torta
110 perc / előkészület: 45 perc főzés: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ennek a receptnek az eredeti változata birsalmával készül, de mivel azt nálunk nem mindenki kedveli, átvariáltuk és így lett belőle fahéjas almáspite-torta. Nagyon finom és kiadós, masszív torta lett belőle.

hozzávalók / 7 adag

A vajas tésztához

A töltelékhez

A tetejére

ajánlat

A tortát gazagíthatjuk úgy is, hogy szeletekre vágunk 2-3 almát és sorba rendezzük a tetején. Ha az utóbbi megoldást választjuk, megszórjuk egy kevés cukorral, hogy sütés közben karamellizálódjon a teteje.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a hozzávalókat kézzel összegyúrjuk, gömbbé formálva folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. A töltelékhez a meghámozott almákat apró kockákra vágjuk, lábosba tesszük, majd hozzáadjuk a cukrot, ízesítjük fahéjjal és puhára pároljuk. Hogy le ne égjen a cukor, ráöntünk kb. 1 dl-t az almaléből.
  3. A vaníliás pudingport feloldjuk a maradék almalében és hozzákeverjük a megpuhult almához. Mikor sűrűsödni kezd, félretesszük.
  4. A vajas tészta 2/3-át kinyújtjuk és kivajazott kapcsos tortaformába fektetjük úgy, hogy az oldalát is befedje a tészta. Kissé megszurkáljuk villával, majd szórunk rá zsemlemorzsát vagy búzadarát, és rátöltjük az almás egyveleget. A maradék tésztát is kinyújtjuk, és a tetejére fektetjük. Az esetlegesen kilógó tésztarészeket ráhajtjuk a tortára (ha a ráhajtás túl vastagra sikeredik, tetszőleges mintákat készítünk belőle a torta tetejére.)
  5. Villával megszurkáljuk, bekenjük tojással  és 200 fokon 50 perc alatt készre sütjük, félidőnél alufóliával letakarjuk.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 448
elküldve: 4
receptkönyvben: 84
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

KösziAnyu

Mióta szakács: 2012.10.25.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almatorta, fahéjas almatorta, almáspite torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

896
finomliszt 50 dkg
sütőpor 1 tk
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
margarin 25 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
vaj 1 ek
alma 1.5 kg
cukor 12 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
vaníliás pudingpor 2 csomag
almalé 4 dl
zsemlemorzsa 6 dkg
tojás 1 db