Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas almatorta

Fahéjas almatorta
Fahéjas almatorta
110 perc / előkészület: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütit egy ismeretlen szerző receptfüzetében találtam évekkel ezelőtt. Kellemes aromájú vajas torta.
Az előkészítése gyors, a sütési idő több. Mennyei illatok lengik be a lakást sülés közben:)!

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A forma kikenéséhez és a tetejére

ajánlat

Ehhez a sütihez én főzőtejszínt szoktam használni, mivel elég cukor van benne.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almát megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk, megszórjuk 1 tk fahéjjal.
  2. Robotgéppel jól összekeverjük a vajat, a tojásokat, a tejszínt és a cukrot, vaníliás cukrot.
  3. A  sütőporos lisztet a vajas krémhez adjuk, alaposan kidolgozzuk! (Figyelem, sűrű masszát kapunk!)
  4. A tésztát kivajazott, liszttel meghintett tortaformába kanalazzuk.
  5. Kirakjuk almadarabokkal szorosan egymás mellé, hogy a tészta ne látszódjon!
  6. 3 ek cukorral (ízlés szerint, lehet kevesebb is) és 2 tk fahéjjal meghintjük.
  7. Előmelegített sütőben 1 és fél óra alatt aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 933
elküldve: 4
receptkönyvben: 255
elkészítve: 3/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyuszika

Mióta szakács: 2010.04.10.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kategória: torta
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

vajas almatorta

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyuszika
Nyuszika / nyuszika Thu, 2012-10-25 12:53

Kedves xandika!

Remélem jól sikerült és ízlett a torta!:)Köszönöm a hozzászólásod!
Üdv:Reni

xandika
xandika Sun, 2012-10-21 11:10

Sziasztok!
Olvasom a hozzászólásokat,nálam most sül ez a csodaalmása,egy Német házaspárnak sütöm,vendégvárónak, tésztája mennyei habos lett,várom a végeredményt,ami remélem szuper lesz!!!!

Aaaniii
Aaaniii / Aaaniii Sun, 2011-10-23 16:36

Ma elkészítettem, de nekünk sajnos nem ízlett. :-(
A tészta émelyítôen vajízû, az almás tetejét ettük csak le. Pedig nagyon bíztam benne, hogy jó lesz, a képen nagyon guszta...

nyuszika
Nyuszika / nyuszika Wed, 2011-10-26 12:34

Kedves Aaaniii!
Sajnálom,hogy nem ízlett,véletlenül nem nézted el az arányokat.Náluk sosem lett túl vajas.De mindenkinek más az ízlése:)
További Szép napot!

Carlsdóttir
Carlsdóttir Sun, 2011-05-01 15:57

 
hú, nagyon jól néz ki, elkészítette már valaki? nem lett túl édes vagy túl vajas? nekem kicsit soknak tűnik innen nézve.

nyuszika
Nyuszika / nyuszika Mon, 2011-05-02 17:33

Szia Carlsdóttir!

Köszönöm a dicséretet.Se nem túl vajas, se nem édes, inkább túl almás:))).Az almától néz ki soknak.Nyugodtan próbáld ki. Ha nem ízlik küldd el nekem, itt imádják:)
Üdv Reni

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-10-28 20:32

Nagyon szép torta.Olyan, mintha egy rózsa lenne,ahogy a tésztája alakítva van.Ügyes a kezed.Receptek közt.Éva-Anyóca

Rebicke125
Rebicke125 Wed, 2010-05-19 19:11

Muszáj írnom, mert valami gyönyörűség ez a tora:D biztosan elkészítem, mert nagyon gusztusos!!Olyan, mint egy hatalmas kinyílt rózsafej:)
Gratulálok a műremekhez!

nyuszika
Nyuszika / nyuszika Thu, 2010-05-20 06:10

Köszönöm,örülök hogy tetszik!Az íze mennyei,mindenképp ajánlom az elkészítését!Ezt anyák napjára készítettem el.nagy sikere volt:)!

254
alma 750 g
vaj 125 g
cukor 125 g
vaníliás cukor 1 csomag
tojás 2 db
habtejszín 60 ml
finomliszt 185 g
sütőpor 1 csomag
fahéj 1 tk
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
cukor 3 ek
fahéj 2 teáskanál