Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas almatorta 2.

Fahéjas almatorta 2.
Fahéjas almatorta 2.
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (32)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Almaszezon lévén szinte minden héten készül valamilyen almás sütemény, torta. Más és más receptekkel próbálkozom. Erre a receptre a süteményes füzetemben bukkantam rá, már nem tudom honnét származik. Ez a fahéjas almatorta igen egyszerűen elkészíthető. Sütésben kevésbé jártasak is bátran nekifoghatnak. Amennyiben lehetőségünk van rá, használjunk szilikonos tortaformát, így a forma vajazásától is megkímélhetjük magunkat. Ehhez a tortához nagyon jól illik a vanília fagylalt vagy a vanília mártás.

hozzávalók / 6 adag

A töltelékhez

A tésztához

ajánlat

Szeletelve, porcukorral megszórva, vaníliamártással vagy vanília fagylalttal tálalhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, magházukat eltávolítjuk, nyolcadokba vágjuk és összekeverjük a fahéjjal.
  2. A tésztához a vajat a cukorral, vaníliás cukorral, tojással és a tejjel jól elkeverjük.
  3. A liszthez adjuk a sütőport és a vajas keverékbe forgatjuk, jól elkeverjük.
  4. A tésztát egy 24 cm átmérőjű szilikonos tortaformába öntjük (ha nem szilikonos formát használunk, vajazzuk és lisztezzük ki azt) és kirakjuk az almagerezdekkel.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 40-50 perc alatt készre sütjük a tortát. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta.)
  6. 10-20 perc pihentetés után vegyük ki a formából a tortát.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 23 192
elküldve: 7
receptkönyvben: 464
elkészítve: 28/39
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almatorta fahéjjal, egyszerű fahéjas almatorta

Hozzászólások (32)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koni08
Koni08 Wed, 2014-10-08 10:17

Meg annyi, hogy akkor elkeszitem a tesztat, azt beleontom a formaba, annak a tetejere halmozom a hat darab, felcikkezett almat, s sules kozben kicsit belesullyed, attol van meg a tetejen teszta a foton, vagy a tegejere is kerul teszta keves?:)koszi

Koni08
Koni08 Wed, 2014-10-08 10:14

Sziasztok! Akkor Ti nem keszitettetek hozza sodot?szeretnem bevinni a munkahelyre, de olyan tortat nem akarok kesziteni, amihez sodo is kell, akkor igy "onmagaban" izlett mindenkinek ennyire?? Van egy csomo almam, muszaj lenne elkesziteni :)

PlesoEra
PlesoEra Mon, 2013-12-09 00:11

Nagyon-nagyon finooooooom! :) Én egyből dupla adaggal és nem tortaformában készítettem. Kivajazott tepsit megszórtam mandulával, és arra öntöttem a tésztát. Valami isteni lett, mindenkinek ajánlom. Köszönöm a receptet!
Üdv.: Erika

hajnal24
hajnal24 Sun, 2012-06-17 15:10

Már nagyon rég a kedvencek közè mentettem,de csak ma kèszítettem el. Isteni lett!! A tepsit kivajaztam es daràlt mogyoròval szortam meg. Az alma tetejère egy kispohárnyi cukros tejszínbe elkevert 1 db tojással öntöttem le, de csak azèrt mert egy elôzô süti hozzávalòjábol maradt meg es gondoltam nem lehet rossz ès hogy semmi ne vesszen kárba. FINCSI LETT. Köszönet a receptért

hosvari orsolya
hosvari orsolya Tue, 2012-05-01 12:58

szia !nagyon fini lett a torta,kicsit valtoztattam 1 tojas es kicsivel tobb tej.es a vajat megolvasztottam ugy dolgoztam el hagytam egy keveset mikor kirakosgattam az almakat a tetejen raontottem a felretett olvasztottvajat megszortam cukorral es fahejjal es be a sutobe.fini lett.koszike a receptet!

Nóciii
Nóciii / Nóciii Fri, 2012-03-02 23:25

Nagyon finom lett! Fél nap alatt felfalták :) Szívecskés tortaformába csináltam, és istenien nézett ki! Köszönet a receptért! :)

ryanthusar
ryanthusar Wed, 2012-01-25 22:56

Nagyon jó, én még a tetejét megszórtam egy kis fahéjas-vanília cukros őrölt mandulával. 3szor sütöttem meg 3 nap alatt, és mindenki imádta. Köszönöm a receptet :)

siccca
siccca Tue, 2012-01-17 20:41

megsütöttem a sütit, most lett kész!nagyon finom lett, de szerintem kevés a 3 evőkanál tej én tettem még hozzá pici tejfölt is így tudtam önteni a tésztát a formába!:)))

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Wed, 2012-01-18 08:39

kedves Siccca! Örülök, hogy ízlett! Természetesen formálhatod a magad ízlésére a hozzávalók adagolását. Azért megemlítem, hogy a tészta állagát tekintve nem egy folyós tészta.

szilvinyu
szilvinyu Sat, 2011-12-03 20:22

Nagyon jó recept, alighogy kisült, már állhattam is neki a következő adagnak!

titty85
titty85 Sat, 2011-10-08 16:11

Ma végre nálam is elkészült ez a süti.Először tartottam tőle, de nagyon szuper!!!!!Nagyon gyorsan kész van és még finom is!!Köszönöm a receptet!!:)

Fabia
Fabia Mon, 2011-04-11 17:36

Kedves Tunder! Mar nagyon regota keszulodom hogy megirjam hogy nagyon tetszik a recepted,mar a harmadik adagon vagyunk tul! A gyerekeim imadjak,ezert duplaznom kellett az adagot es igy is villamgyorsan elfogy! Nagyon szepen koszonom a receptet....mar az ismeroseimnek is tovabb adtam!

Hedika
Hedika Sun, 2011-04-03 16:22

Köszi! Már látom, hogy csak pont azt az egy mondatot nem olvastam el amiben a lényeg volt...:))))

Hedika
Hedika Sat, 2011-04-02 15:39

Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Az almát a tésztába forgatjuk, és úgy öntjük a formába, vagy csak a tészta tatajére rakosgatjuk és úgy sütjük meg??

b.erika
b.erika Sun, 2011-03-06 13:05

Ez a süti isteni finom! A hétvégén megsütöttem és szegény a 20 perces pihentetést sem érte meg :)!
A nagy sikerre való tekintettel jövőhéten újra nekiállok! :) ajánlom mindenkinek mert nagyon könnyű és nagyon finom!

553
alma 8 közepes db
fahéj 1 tk
finomliszt 20 dkg
vaj 15 dkg
cukor 15 dkg
vaníliás cukor 1 ek
tojás 2 db
tej 2 ek
sütőpor 2 tk