Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas és citromos linzerkekszek

Fahéjas és citromos linzerkekszek
Fahéjas és citromos linzerkekszek
36 perc / előkészület: 30 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy kiváló, ropogós, nassolni való keksz. Szándékosan nem írtam a zsiradékhoz, hogy margarinnal is lehet, mert véleményem szerint a kekszek sokkal jobb ízűek vajjal. Kb. 50 db lesz ebből a mennyiségből. 

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Kétfelé vesszük, egyikbe beledolgozzuk a fahéjat, másik felébe az egy citrom reszelt héját és levét, majd egy órát hűvös helyen hagyjuk pihenni, míg a liszt dolgozik benne.
  2. Kb. 3 mm vastagságúra kinyújtjuk, és keksznyomda segítségével kiszaggatjuk. Persze derelyevágóval is lehet, vagy késsel szép formákat vágni, vagy pogácsaszaggatóval.
  3. Előmelegített sütőben 160 C-on világosra sütjük, kb. 6-8 perc.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 8 369
elküldve: 1
receptkönyvben: 101
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

SweetSzenilla

Mióta szakács: 2013.09.13.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, szilveszter
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

édes keksz, linzer keksz, fahéjas, citromos, apró sütemény

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

464
finomliszt 45 dkg
porcukor 20 dkg
vaj 15 dkg
tojás 2 db
vaníliás cukor 2 csomag
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 2 teáskanál