Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas csiga krémsajtos öntettel

Fahéjas csiga krémsajtos öntettel
Fahéjas csiga krémsajtos öntettel
80 perc / előkészület: 60 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hummingbird Bakery: Home, sweet home c. szakácskönyvében jelent meg a recept és azonnal felcsigázott, a melegen olvadozó krémsajtos öntet a fahéjas csigákon. Nem csalódtam, a legfinomabb fahéjas csiga lett, amit valaha készítettem. Természetesen a krémsajtos öntet opcionális, anélkül is elkészíthető, de halkan súgom meg, hogy jelentősen növeli a csiguszok élvezeti értékét, kár lespórolni róla.:)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés


  1. Langyos, cukros tejben felfuttatjuk a szárított élesztőt. Kb. 20 percig hagyjuk állni, mire szépen felhabosodik.

  2. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és elmorzsoljuk benne a vajat. Mikor már nincsenek benne nagyobb vajdarabkák, egy mélyedést csinálunk a közepébe, beleöntjük az élesztős tejet és összedolgozzuk a tésztát.

  3. Lisztezett deszkára borítjuk, alaposan átgyúrjuk, hogy lágy, sima tésztát kapjunk, visszatesszük a tálba, folpackkal beborítjuk, és meleg helyen 40 perc alatt a duplájára kelesztjük.

  4. A megkelt tésztát átgyúrjuk, és kétfelé vesszük. Mindkét gömböcöt lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk (1,5 cm vastagra), megkenjük puha vajjal, megszórjuk fahéjas barna cukorral (vagy kakaós kristálycukorral), és feltekerjük.

  5. Éles késsel felszeleteljük (14-15 csiga lesz), és egy sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába helyezzük őket. Ne túl szorosan, hagyjunk bőven helyet, hiszen még kelni fog. Lefóliázzuk a tortaformát, és újabb 20 percig kelesztjük.

  6. Megkenjük a csigatortát egy felvert tojással, és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, kb. 20 perc alatt.

  7. Amíg a csiggancsok sülnek, elkészítjük a mázat: a vajat a porcukorral elkezdjük alacsony fokozaton mixerrel összedolgozni, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a krémsajtot. Sima masszává dolgozzuk.

  8. A kisült csigákat még melegen meglocsoljuk a krémsajtos öntettel, hagyjuk, hogy elolvadjon rajtuk az öntet, aztán pedig nem marad más hátra, mint hátradőljünk a székben és élvezzük a munkánk gyümölcsét.:)


  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 23 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 112
elküldve: 1
receptkönyvben: 80
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: 1

szakács

Szofika

Mióta szakács: 2010.09.24.
104 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, ebéd, vacsora
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas csiga krémsajtosan, fahéjas csiga édes krémsajt öntettel, krémsajtos-fahéjas csiga

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

marandrea11
marandrea11 Sat, 2013-10-05 17:20

Isteni finomak lettek a csiguk! Köszi a receptet, bekerült a többször elkészítendők közé :)

1372
tej 300 ml
cukor 25 g
instant élesztő 5 g
finomliszt 500 g
1 teáskanál
vaj 85 g
vaj 80 g
barna cukor 80 g
fahéj 1.5 teáskanál
tojás 1 db
vaj 50 g
porcukor 300 g
krémsajt 125 g