Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas csigák - Glasertől

Fahéjas csigák - Glasertől
Fahéjas csigák - Glasertől
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon egyszerű és finom aprósütemény. Ebből az adagból kb. 70 db csiga lesz.

hozzávalók / 8 adag

Az omlós tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az egész tojást, tovább keverjük, majd a 2 tojássárgáját, és tovább keverjük.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval, majd 2/3-át a vajas masszához keverjük. A maradék lisztet kézzel a tésztához gyúrjuk. Ha szükséges adunk hozzá még egy kis lisztet. A tésztát elfelezzük.
  3. Lisztezett munkalapon a tésztának az egyik felét, 25x35 cm téglalappá nyújtjuk.
  4. A cukort elkeverjük a fahéjjal. A tojásfehérjét egy villával enyhén felverjük. A felvert tojásfehérjével megkenjük a kinyújtott tésztát, megszórjuk a fahéjas cukor felével, majd szorosan feltekerjük. A maradék tésztával ugyanígy járunk el.
  5. A tésztatekercseket alufóliába csomagoljuk, és kb 2 órára hűtőbe tesszük.
  6. Éles késsel a tekercseket kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 717
elküldve: 2
receptkönyvben: 341
elkészítve: 13/20
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, szilveszter
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fahéjas aprósütemény, fahéjas tekercs

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tmea
Tmea / Tmea Thu, 2012-05-03 13:13

Nekem konkrétan olyan kemény lett, hogy majd beletörik a fogam. :-(

LViki
LViki Tue, 2012-02-07 10:53

Kedves Glaser!
Kérdezni szeretném hogy állhat akár bő egy éjszakát is a hűtőben a tekercs sütés előtt?
Köszönöm!

glaser
Glaser / glaser Tue, 2012-02-07 12:42

Kedves LViki! Nyugodtan hagyhatod a tekercset egy ejszakara a hütöben. Üdv: Maria

NTÉvi
NTÉvi Mon, 2011-12-26 12:39

Kedves Glaser!
Én is megsütöttem karácsonyra és hát... isteni finom lett. :) Én a tésztába tettem egy kevés sütőport is...

BeaTrixy
beaTrixy / BeaTrixy Wed, 2011-11-30 18:25

Kedves Glaser!
Megsütöttem :-))))). Fincsi! De elkövettem azt a hibát hogy a tésztához szórtam még kb. 5 dkg lisztet, de mire észbe kaptam, hogy ez bizony linzer tészta, és ha keményre gyúrom, akkor nehéz lesz föltekerni akkor már késő volt :-). Azért sikerült de a szeletelésnél kicsit morzsálodott az elején. A tojásfehérjét én kicsit keményebbre vertem, és 2 lapos evőkanál fahéjat használtam. Nekem 5-6 perc alatt sült meg 200 fokon légkeverőssel.

BeaTrixy
beaTrixy / BeaTrixy Tue, 2011-11-29 16:59

Kedves Glaser!
Nagyon guszta, szerintem neki is állok úgy is nassolhatnékom van. Csak annyi kérdés, hogy a 2 teáskanál fahéj nem kevés? na majd meglátjuk:-).

453
cukor 100 g
vaj 175 g
1 csipet
tojás 1 db
tojássárgája 2 db
finomliszt 400 g
tojásfehérje 2 db
cukor 75 g
fahéj 2 teáskanál