Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas csigák Glaser konyhájából

Fahéjas csigák Glaser konyhájából
Fahéjas csigák Glaser konyhájából
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Finom, ropogós csigák.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott vajat, és morzsásra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tejfölt, és sima tésztává gyúrjuk. A tésztát alufóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára betesszük a hűtőbe.
  2. A cukrot elkeverjük a fahéjjal és a kardamommal.
  3. A tésztát lisztezett munkalapon 30x40 cm-es lappá nyújtjuk, egyenletesen megszórjuk a fűszeres-cukorral, majd a rövidebb oldaláról feltekerjük. A tekercset alufóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára betesszük a hűtőbe.
  4. A tekercset kivesszük a hűtőből, kicsomagoljuk, és éles késsel kb. 8 mm vastag szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  5. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 029
elküldve: 0
receptkönyvben: 94
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

költség egy főre: nagyon olcsó receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fahéjas csigatallér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

435
finomliszt 250 g
1 csipet
vaj 150 g
tejföl 80 g
cukor 120 g
fahéj 1 ek
kardamom 0.25 teáskanál