Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas csillagok and.nikol13 konyhájából

Fahéjas csillagok and.nikol13 konyhájából
Fahéjas csillagok and.nikol13 konyhájából
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Német karácsonyi aprósütemény. Nagyon édes, de nagyon finom!

Ezt a süteményt még Münchenben tanultam elkészíteni.

Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket a porcukorral és vaníliás cukorral a legnagyobb fokozaton jó keményre verjük (habcsók állag). A darált diót a fahéjjal jól összekeverjük közben.
  2. A kész fehérjehab egy részét a diós keverékhez adjuk. Csak annyit adjunk hozzá, hogy egy gyúrható masszát kapjunk. A többi fehérje majd a tetejére kerül.
  3. A kapott "tésztát" kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. A nyújtáshoz, gyúráshoz porcukrot használunk, hogy ne ragadjon annyira. Kiszurkáljuk csillag formával, a tetejüket bekenjük a maradék habbal. Akár tört dióval is díszíthetjük.
  4. 120 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig készre sütjük.
  • sütési hőfok: 120°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 733
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

and.nikol13

Mióta szakács: 2017.12.06.
21 recept

receptjellemzők

kategória: aprósütemény
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tél
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

diós csillag

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

624
dió 25 dkg
fahéj 3 kávéskanál
tojásfehérje 2 db
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag