Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-cukros briós

Fahéjas-cukros briós
Fahéjas-cukros briós
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem a legegyszerűbb kelt tészta, ha gyorsan valami finomat enne a család.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

Tejjel, kakaóval, tejeskávéval, reggelire, tízóraira, uzsonnára, vacsorára.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból közepesen kemény tésztát dagasztunk. Az élesztőt nem szükséges felfuttatni, elég a lisztbe morzsolni. Szobahőmérsékleten duplájára kelesztjük.
  2. Ha megkelt, tíz egyforma darabra vágjuk. A darabokból egyenként hosszú rudat sodrunk. A rúd egyik végét megfogjuk, és csiga vonalban föltekerjük. Tepsire téve hagyjuk ismét duplájára kelni.
  3. Ha megkelt, tejjel lekenjük, és megszórjuk fahéjjal elkevert kristálycukorral.
  4. Előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 24 234
elküldve: 9
receptkönyvben: 150
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 2

szakács

Czápika

Mióta szakács: 2011.08.29.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: briós
hasonló kategóriák: croissant, édes leveles, pita, buci, burek, perec, hamburger-buci, zsemle, kifli, bagel

egyéb elnevezések

briós, fahéjjal szórt briós

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

576
finomliszt 50 dkg
tojássárgája 2 db
tej 2.2 dl
friss élesztő 2.5 dkg
cukor 5 dkg
vaj 5 dkg
1 csipet
cukor 5 dkg
fahéj 1 kávéskanál
tej 0.5 dl