Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-cukros kifli

Fahéjas-cukros kifli
Fahéjas-cukros kifli
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kis teasütemény.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kihűtve kínáljuk! Süteményes dobozban tároljuk. Jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megolvasztott vajat 15 dkg porcukorral krémesre keverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a rumot, a lereszelt citrom héját, a lisztet, és sima tésztává gyúrjuk.
  3. Folpackba csomagoljuk, és 30 percre hűtőszekrénybe tesszük
  4. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  5. A tésztából lisztezett kézzel kis kifliket formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, majd a sütőbe toljuk.
  6. A megsült (15-20 perc) kifliket forrón, fahéjjal elkevert porcukorba forgatjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 959
elküldve: 1
receptkönyvben: 90
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsisef

Mióta szakács: 2011.07.23.
217 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas kifli, édes vajas kifli, vajas kifli fahéjas cukorba hempergetve

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Marcsisef
Marcsisef / Marcsisef Tue, 2013-01-08 17:44

Kedves Veronika.
Jól gondolod, ez egy igen egyszerű és nagyon finom teasütemény. Mi úgy ettük napok múlva is mint az oroszok, teába mártottuk és haraptuk.
Szép hetet kívánok!
Üdv. Marcsi:))

vcsuka
pussycat / vcsuka Tue, 2013-01-08 13:10

Hogy ez milyen egyszeru es finomnak latszik, biztos, hogy sor fog ra kerulni, hogy megsussem. Koszonom a receptet. Udv. Veronika:))

761
finomliszt 30 dkg
porcukor 15 dkg
vaj 14 dkg
tojássárgája 2 db
rum 2 ek
citromhéj 1 citromból nyert
fahéj 1 ek
porcukor 5 dkg