Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas íróleves mazsolával és mandulával

Fahéjas íróleves mazsolával és mandulával
Fahéjas íróleves mazsolával és mandulával
30 perc / főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az író ilyen formában a konyhámban még nem fordult elő, rögtön rákaptam, nem tudtam kihagyni. Mi az írót  úgy ismertük eddig, mint hűsítő, szomjoltó italt nagy melegek idején...

De ilyenkor, és melegen?  Persze azonnal nekiálltam, hogy megkóstoljam. Csak annyit mondhatok, tényleg nagyon finom. Érdekes ízkombináció sikeredett a savanykás író és az édes mazsola kettőséből. Nem csalatkoztam, egy könnyű pikáns, nem mindennapi leves lett az eredmény.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott citrom héját lereszeljük, és a fele citrom kifacsart levével együtt félretesszük.
  2. Az írót egy fazékba öntjük, rászórjuk a lisztet, és állandó kevergetés mellett felmelegítjük.
  3. Hozzáadjuk a mazsolát, a fahéjat, a citromhéjat és -levet és egy csipte sót.
  4. Kevergetve addig melegítjük, míg egy viszonylag sűrű állagú levest kapunk.
  5. A mandulát zsiradék nélkül egy serpenyőben, közepes lángon, aranybarnára pirítjuk.
  6. A tojássárgákat a cukorral egy tálkában habosra kiverjük, egy-két kanál levessel higítjuk, és az egészet hozzákeverjük a leveshez. (Akinek savanyú, tehet hozzá még egy kis mézet, cukrot.)
  7. A fazekat levesszük a tűzről, és a kész levest  mély leveses tálkákba merjük, majd mandulával megszórjuk (tetszés szerint tehető a tetejére felvert tejszínhab is).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 620
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Notburga

Mióta szakács: 2011.04.14.
5 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: osztrák
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

meleg íróleves, fahéjas íróleves melegen

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Boribon
Boribon / Boribon Fri, 2011-04-29 04:41

Szuper finom lehet! Kiskoromban sokszor vettunk, akkor meg zacskosan lehetett kapni. Mar ezer eve nem talalkoztam vele, itt meg vegkepp nem fogok:-(( Meg kefirt sem lattam.. Azert ha osszefutnek vele, feltetlenul kiprobalom.

Notburga
Notburga / Notburga Sat, 2011-04-30 20:06

Nem tudom, hol élsz, ahol nem jutsz hozzá. Itt Ausztriában sem igazán olyan, mint Magyarországon, de lehet az un Sauermilch-el helyettesíteni, Az nagyon hasonló. Persze az otthoni az igazi!

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2011-04-28 20:21

Hm...izgalmas lehet ez író-dolog. Én eddig csak sütikben próbáltam.
Eszter

325
író 10 dl
tojássárgája 2 db
finomliszt 2 evőkanál
mandulapehely 5 dkg
mazsola 10 dkg
citrom 1 db
cukor 1 ek
fahéj 1 tk
1 csipet