Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas és kakaós kalács

Fahéjas és kakaós kalács
Fahéjas és kakaós kalács
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Adventi süti a kollégáknak. Nagyon finom, puha tésztája van. Forralt bor készült mellé.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Reggelire kávé, kakaó vagy tej mellé, vagy forralt borral isteni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük a tölteléket: a fahéjat és a kakaóport egy-egy tálkában összekevejük 15-15 dkg cukorral. Ha kevésnek találjuk, bátran növeljük a mennyiségeket.
  2. Az élesztőt 2,5 dl langyos, cukros tejben felfuttajuk. A lisztet tálba tesszük, a porcukorral, vaníliás cukorral, sóval, reszelt citromhéjjal elkeverjük. A margarint megolvasztjuk. A liszt közpébe mélyedést készítünk: ide jön a tojássárgája, a felfutott élesztő. Elkezdjük a kezünkkel összekeverni, majd hozzáöntjük a margarint, és a maradék tejjel egynemű tésztává gyúrjuk.
  3. Duplájára kelesztjük, meleg helyen ruhával letakarva.
  4. Lisztezett deszkán átgyúrjuk, kettévesszük, kigömbölyítjük, és ismét kelni hagyjuk kb. fél órát.
  5. Kinyújtjuk az egyiket kb. fél cm vastagra, lekenjük olvasztott margarinnal, és elterítjük rajta a tölteléket. Feltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A másik kalácsot is elkészítjük a másik töltelékkel. Lekenjük őket tojásfehérjével. Kelni hagyjuk kb. fél órát. Ismét lekenjük tojásfehérjével.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük.
  7. Ha megsültek, akkor hagyjuk kihűlni a tepsiben. Porcukrozzuk, és felszeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35X25X6 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 7 574
elküldve: 2
receptkönyvben: 110
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

fahéjas-kakaós tekercs, kakaós kalács, fahéjas kelt kalács

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Amurath
Nyulas / Amurath Tue, 2011-12-20 21:42

Nem,én simán beletettem ennyi fahéjat, jó sok cukorral elkeverve! De nyugodtan vegyél vissza belőle,én imádom ezt a fűszert. Alakítsd kedved szerint! Jó sütést! Üdv, Zsuzsa

692
finomliszt 100 dkg
porcukor 10 dkg
margarin 10 dkg
friss élesztő 5 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tojássárgája 4 db
tej 5 dl
citromhéj 1 citromból nyert
tojásfehérje 2 db
fahéj 20 g
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
cukor 30 dkg
margarin 2 ek