Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas kalács

Fahéjas kalács
Fahéjas kalács
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon ízletes egy pohár tejjel, vagy kakaóval akár másnap reggel is. (Ha marad!)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, cukrot, élesztőt, 2 tojást, vajat és a langyos tejet összegyúrjuk, dagasztjuk. Kicsit lágy, ragacsos tésztát kell kapnunk.
  2. Lisztet szórunk a tetejére és duplájára kelesztjük.
  3. Fél centisre kinyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal és fahéjjal leszórjuk. (Én tettem rá mazsolát is, de szerintem ezzel már túl édes lett.)
  4. Feltekerjük és kettévágjuk. A két rudat összefonjuk és sütőpapiros pástétomformába tesszük. Még fél órát így kelesztjük.
  5. Ezután fóliával letakarjuk, és sütőbe toljuk 30 percre, majd a fólia eltávolítása után 15 percig még sütjük.
     
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 867
elküldve: 2
receptkönyvben: 329
elkészítve: 9/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Szegnik

Mióta szakács: 2011.10.17.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, újév, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vajas kalács fahéjjal, kalács fahéjasan, kalács

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Berthus
Berthus Wed, 2016-03-30 14:12

Életem első kalácsa :))) és szerintem nagyon is finom meg könnyü az elkészítése. Én teljeskiőrlésű lisztből készítettem és abból is finom, igaz nem nő fel ennyire meg nem ilyen szép sárga a színe hanem inkább barna de mindezektől eltérően finom. A következő alkalommal lehet egy kicsit több vajat meg tejet fogok hozzá használni, hogy levegősebb legyen mivel a liszt miatt egy picit tömörebb lett. Köszönöm a receptet ;)

katamolly2
katamolly2 Thu, 2012-11-29 11:15

Szia! Tegnap megsütöttem, ez a kalács nagyon-nagyon finom! Egyből dupla adagot készítettem, mert a férjem nem szereti a mazsolát, mi a gyerekekkel pedig el sem tudjuk képzelni a kalácsot anélkül! Mindkettő finom lett! Először kicsit "megijedtem", mert nehezen indult a kelés, mivel annyira lágy lett a tészta, de aztán megkelt, egy pici lisztet még gyúrtam hozzá, hogy ne ragadjon, ahogy nyújtom, de TÖKÉLETES lett! Ilyen finom kalácsot még nem sütöttem, finom puha. Köszönöm a receptet, biztosan sokszor elkészítem még!!!

Chimochan
Chimochan Tue, 2012-03-20 17:39

Tegnap én is megsütöttem és nagyon finom lett. Én nem tettem bele mazsolát, nem is lett túl édes. Egyszerű és finom recept, köszönöm!

benlea
benlea Mon, 2012-03-19 23:53

Isteni lett, fél órája sült ki, az egész lakás fahéj illatú :) Én is tettem bele mazsolát, de egyáltalán nem találtam túl édesnek, bevallom, mikor kóstoltam még egy kis lekvárral is megkentem. köszönöm a receptet!

almamag
almamag Mon, 2012-03-19 17:57

Szeretném megkérdezni,hogy mi az a pástétomforma? Olyan,mint az őzgerinc, csak sima? / mert nekem olyan van.... :-)

szegnik
Szegnik / szegnik Tue, 2012-03-20 21:58

Szia.
Igen,jól gondolod a pástétomforma az amit leírtál. De sima tepsiben is megsül csak nem biztos,hogy ilyen szép magas lesz.

683
finomliszt 2.5 bögre
finomliszt 2 evőkanál
cukor 0.5 bögre
instant élesztő 1 tasak
vaj 50 g
tojás 2 db
tej 1.25 dl
fahéj 0 ízlés szerint
vaj 30 g