Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas kifli Bettymami konyhájából

Fahéjas kifli Bettymami konyhájából
Fahéjas kifli Bettymami konyhájából
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű, és viszonylag gyors kis finomság. Ugyanígy készíthetünk fahéj helyett kakaós/csokis tölteléket vagy akár lekvárost is, ill. amire fantáziánk van...

hozzávalók / 4 adag

Tésztához (16 db kiflihez)

Töltelékhez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, amíg egy lágy és rugalmas kelt tésztát kapunk. Készíthetjük kézzel is, robotgéppel is, kenyérsütőgéppel is. Letakarva pihentetjük kb. 30-45 percet, ill. amíg kb. a duplájára kel.
  2. Közben kikeverjük a töltelékhez az olvasztott vajjal a fahéjat és a cukrot. (A fent megadott töltelékmennyiségek kb. értékek, nem mértem ki mindent pontosan, látni lehet, hogy kell-e még valamelyik anyag bele...)
  3. Ha megkelt a tészta, egy lisztezett felületen félbevágjuk. Mindkét darabot egyenként vékony (kb. 3-4 mm) kör alakúra kinyújtjuk, ügyelve arra, hogy nagyjából egyforma nagyságúak legyenek.
  4. Az egyik lapot megkenjük a töltelékkel, majd ráhelyezzük a másik kinyújtott kör-tésztát.
  5. Pizzavágóval keresztbe, hosszába félbevágjuk, majd ezeket a cikkeket is újra és újra felezzük, amíg 16 db körcikket kapunk.
  6. Minden darabot a külső/szélesebb oldalánál kezdve föltekerjük, és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük.
  7. A kifliket lekenjük a kissé felvert tojással.
  8. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 659
elküldve: 4
receptkönyvben: 135
elkészítve: 13/16
Facebookon megjelent: 1

szakács

Bettymami

Mióta szakács: 2013.07.28.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kelt kiflik, fahéjas töltelékű kiflik, kelt kifli fahéjas töltelékkel töltve

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zsuzs372
Zsuzs372 Tue, 2014-09-02 22:12

Kedves BettyMami! Kb ezer éve kerestem már kelt tészta receptet, és a tiédben megtaláltam az igazit szerintem:) bevallom én kicsit reform stílusban átvariáltam, sós lenmagos, teljes kiörlésű zab és tönkölybúza lisztes formátumba ültettem át, de így is tökéletes lett! köszönöm szépen!! :)

Bettymami
Bettymami / Bettymami Thu, 2014-09-04 15:16

Nagyon örülök, még ha alapnak is bejön a recept. Természetesen ízlés szerint variálható, ki mit szeret... :-)
Üdv. Betty

zimanko7
zimanko7 Sun, 2014-07-13 19:56

Finom lett, de legközelebb több cukrot teszek bele :-)
Köszi a receptet :-)

Bettymami
Bettymami / Bettymami Sat, 2014-08-09 16:07

Örülök, hogy bejött a recept. A cukrot természetesen ízlés szerint lehet beállítani... ki így, ki úgy szereti... :-)
Üdv. Betty

zsinike
zsinike Fri, 2013-09-06 17:03

Kedves Bettymami! Nagyon finomnak tűnik ez a recept! Egyetlen kérdésem van. Nézegettem még ilyen fahéjas kifli recepteket, és máshol nem írják, hogy a két kör alakú tésztát - miután megkentem a töltelékkel az egyiket - tegyem egymásra, hanem külön kenik meg a kettőt és azt tekerik fel, és nem 16, hanem 8 szeletesre vágják a kör alakú tésztákat. Ha úgy csinálom, ahogy te írtad, nem lesz túl sok egy kiflibe a dupla réteg tészta? Válaszodat köszönöm, kezdő "szakács" vagyok :-))

Bettymami
Bettymami / Bettymami Fri, 2013-09-06 20:40

Szia zsinike!
Ahogy írtam is, elég vékonyra vannak kinyújtva a tészták... a mi ízlésünknek nem vastag így a tészta...:) De ha Te úgy érzed, nyugodtan tekerhetsz csak 1 réteget föl...:)
Mondjuk ha vmi más, csokisabb/folyósabb tölteléket raknál bele, a 2 réteg jobban összefogja és megvédi a kifolyástól...:)
Üdv. Betty

Bettymami
Bettymami / Bettymami Tue, 2013-08-27 14:14

Köszi Torma, és finomak is ám nagyon... :) Pont most van a sütöben a virslis változat...:)
Üdv. Betty

495
finomliszt 30 dkg
tej 1.5 dl
friss élesztő 1 dkg
cukor 3.5 dkg
vaj 3 dkg
1 csipet
tojás 1 db
vaj 3 dkg
fahéj 1 ek
porcukor 3 ek
tojás 1 db