Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas kiflik

Fahéjas kiflik
Fahéjas kiflik
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (46)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem kell vele sokat bajlódni, mégis finom és mutatós.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a vajat, 3 dkg cukrot, a tojássárgáját és a tejfölt összegyúrjuk.
  2. Hűtőben 30 percig pihentetjük.
  3. A tésztát két részre osztjuk.
  4. A 10 dkg cukrot összekeverjük a fahéjjal.
  5. Az egyik részt egy kb. 30 cm átmérőjű körré nyújtjuk. A kört 16 körcikkre vágjuk. A körcikkeket megkenjük tojásfehérjével, és megszórjuk a fahéjas cukorral, majd kifli formára feltekerjük őket, és a tetejüket is megkenjük tojásfehérjével.
  6. Ezt a folyamatot megismételjük a tészta másik részével is.
  7. A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 43
össznézettség: 35 235
elküldve: 10
receptkönyvben: 769
elkészítve: 16/28
Facebookon megjelent: 1

szakács

Flóra

Mióta szakács: 2009.08.25.
318 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas töltelékű kifli

Hozzászólások (46)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

CandyCakes
CandyCakes Sun, 2016-03-20 12:37

Szia. Épp most készült el, nagyon finom lett! Köszönöm a receptet, feldobtad az unalmas vasárnapom. :)

bogar6
bogar6 Fri, 2013-07-12 20:46

Látom,hogy már elég régi a recept de a hozzászólásokból az derült ki számomra,hogy élesztő is kellett bele amit a recept alapanyagai között nem találok.Minden esetre én felfuttatott élesztővel készítettem el és hihetetlenül finom lett!Nagyon köszi a receptet:)))

Flóra
Flóra / Flóra Sat, 2013-07-13 16:57

Én élesztő nélkül készítem, de néhányan az elkészítők közül tettek bele.

blivi
blivi / blivi Tue, 2011-07-26 10:40

Sziasztok!
Én élesztő nélkül csináltam meg és tojás nélkül mert a fiam tojásallergiás. Tojás helyett tettem bele egy kanál étkezési keményítőt. Nagyon finom lett, egy óra alatt elfogyott, úgyhogy legközelebb dupla adagot kell csinálnom.
Üdv: blivi

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Wed, 2011-03-30 14:47

Én is megsütöttem. Élesztő híján csak simán, de sajnos kicsit száraz lett.
Szóval következőnek élesztővel készítem!

Esetleg használt már valaki por élesztőt?
Ha igen segítsetek, hogy azt csak beleszórom és semmi langyos tej nem kell hozzá? Vagy hogy működik???

Flóra
Flóra / Flóra Wed, 2011-03-30 18:37

Szia! Hát a porélesztő hátoldalán az van, hogy nem kell felfuttatni, szóval szerintem csak simán szórd az alapanyagokhoz, aztán keleszd, amíg valamennyire megkel.

viola09
viola09 Sat, 2011-03-26 22:08

Kedves Flóra,
ma elkészítettem a kifliket, egy kicsit nagyobb adagot.
200g-os vajat vásároltam és utána mértem mindent... felébe kakaót, a másik felébe fahéjat tettem...
Nagyon finom lett, érdemes kakaóval is kipróbálni...

A recept már bekerült a kedvenc receptjeim közé :))
Köszönöm szépen!

Flóra
Flóra / Flóra Sun, 2011-03-27 12:24

Kedves Viola!
Örülök, hogy ízlett, és bekerült a kedvencek közé! :)
Üdv: Flóra

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2011-02-25 14:35

6ZTÉn élesztővel csináltam és szuperjó lett. Fele kakaós fele fahéjas. Így egy gáztepsinyi lett. 32 Db. A tetejét meghintettem vaníliás cukorral. Köszönjük a receptet.

Tmea
Tmea / Tmea Tue, 2010-12-21 16:58

Kell bele az élesztő...illetve kellett volna, mert sajna a recept után mentem, és nem lett valami jó így. Száraz is és sűrű is a tésztája. Azért köszi a segítséget, el fog fogyni! :-)

Flóra
Flóra / Flóra Mon, 2010-12-27 20:17

Legközelebb tegyél bele élesztőt, próbáld ki úgy is, hátha jobban fog ízleni :)

Flóra
Flóra / Flóra Sat, 2010-12-04 16:18

Szia!
Inkább valamilyen krémsajttal lehetne helyettesíteni. De ha tejjel szeretnéd, akkor szerintem azt add hozzá utoljára, mert biztos kevesebb kell belőle, mint a tejfölből. Úgyhogy adagold addig a tejet, amíg gyúrható nem lesz a tészta.
Üdv: Flóra

bipatri
bipatri / bipatri Fri, 2010-11-12 23:00

nagyon nagyon finom, nekem amikor kihűlt még talán jobban is ízlett, persze melegen is isteni! :))) én a tetejére is raktam a fahéjas cukorból, nagyon finom!

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Fri, 2010-10-22 10:56

Sziasztok!

Olvastam a megjegyzéseket és egy bulira készíteném el a kis kifliket. Tökéletesnek kell lennie, így segítsetek nekem, ezek szerint ha teszek a tésztába kis élesztőt (szárítottat) akkor könnyebb leszés nem fog kiszáradni ha kihűl???
Vagy félreértelmeztem a dolgokat?!

És ha teszek bele élesztőt akkor is a hűtőbe kell tenni pihenni?

Köszi a választ előre is :o)

Gargoyle
P. / Gargoyle Fri, 2010-10-22 18:20

Szia Csibe!
Ha teszel élesztőt a tésztába, akkor ne tedd hűtőbe. Hagyd szobahőmérsékleten pihenni legalább egy órát, az sem baj, megkel egy kicsit. Aztán gyúrd át újra és úgy készítsd el a kifliket.
Eszter

Flóra
Flóra / Flóra Fri, 2010-10-22 18:10

Szia! Én sajnos ebben nem igazán tudok segíteni, mert csak egyféleképpen próbáltam :(

timihugi
timihugi Mon, 2010-10-04 13:56

Én is kipróbáltam. Könnyen elkészíthető, és finom, csak nekem a tésztája túl száraz.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-09-05 17:00

Meg sűlt fincsí de ha már ki hűlt egy kicsít kemény.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-09-05 12:39

Vaj helyet nem lehet zsírt vagy margarint használní?

yooshi
yooshi Sat, 2010-08-28 18:31

Sziasztok!
Tegnap megsütöttem, éjszakára azt vittem a munkatársaimnak. Már az illatáért is odáig voltak!
Igaz, picit módosítottam rajta. Féltem, hogy nem lesz elég laza a tésztája, így tettem bele 1 dkg élesztőt is. Egyszerű és finom.
Köszönöm!

cinnamonia
cinnamonia Sat, 2010-08-28 15:35

Jelentem, elkészült! Gyors és egyszerű és nagyon finom lett!

Picit reformra sikeredett ugyan, elnéztem, azt hittem van itthon liszt, de csak teljes kiőrlésű és rétesliszt volt, de így is finom lett! Ja, és barnacukrot használtam.

A felét kakóval töltöttem meg, de fahéjasan sokkal finomabb! :)

Mégegyszer köszi a receptért!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-08-28 09:57

Köszönöm szépen!!!!!

Flóra
Flóra / Flóra Fri, 2010-08-27 13:13

Kedves Margit és Sissi!
Örülök, hogy ezt a receptet választottátok :) Sok sikert a sütéshez!
Üdv: Flóra

Sissi74
Sissi74 Fri, 2010-08-27 08:36

Van egy "jó" szokásom,ha találok egy jó receptet,még aznap ki is próbálom.Ma ezt a fahéjas kiflit találtam,egyszerű,tuti ötlet.Már fogok is hozzá.
Köszi!

k.margaréta
k.margaréta Fri, 2010-08-27 06:30

De jó! A férjem imádja a fahéjas sütiket. Köszi, hogy feltetted a receptet, meg is sütöm holnap.
Minden jót!
Margit

cinnamonia
cinnamonia Thu, 2010-08-26 19:55

Ó, imádom a fahéjat! Ő lesz a következő hétvégi sütésem áldozata!:) Köszi a receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-08-26 19:48

ugyan így kell csokisan is csinálni?

Flóra
Flóra / Flóra Thu, 2010-08-26 21:54

Csokisan még nem csináltam, de jó ötlet. Szerintem a fahéjas cukor helyett ha megkened olvasztott csokival, vagy csak reszelt csokit szórsz rá, az úgy jó.

489
finomliszt 30 dkg
vaj 15 dkg
cukor 13 dkg
tojás 1 db
tejföl 1 dl
fahéj 1.5 kk