Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas kiflik halkonyat konyhájából

Fahéjas kiflik halkonyat konyhájából
Fahéjas kiflik halkonyat konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden fahéjfüggőnek ajánlom, aki a vonalaira is szeretne vigyázni! ;)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához:

Az összeállításhoz:

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához:

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
  2. Minden hozzávalót egy keverőtálba teszünk, és robotgéppel bedagasztjuk a tésztát.
  3. 20 percet pihentetjük, újra átgyúrjuk, majd 3 cipóra osztjuk.
  4. Ezeket egyenlő nagyságú kör alakúvá nyújtjuk.

A töltelékhez:

  1. Az erythritolt összekeverjük a fahéjjal.
  2. Az egyik lapot megkenjük a tojásfehérjével, megszórjuk a fahéjas cukorral, majd rátesszük a második lapot. Ezt megismételjük, majd a legfelső lapot is lekenjük - megszórjuk.
  3. A kört 12 cikkre osztjuk, feltekerjük a kifliket.
  4. 15 percet pihentetjük, majd 160°C-os sütőben 25-30 perc alatt megsütjük a őket.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 397
elküldve: 1
receptkönyvben: 67
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

halkonyat

Mióta szakács: 2014.08.06.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kelt fahéjas kiflik, édes tekercsek, édes fahéjas kiflik

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

351
finomliszt 30 dkg
tej 2 dl
élesztő 20 g
cukor 0.5 ek
napraforgó olaj 1 ek
tojássárgája 1 db
1 kávéskanál
erythritol 50 g
fahéj 2 teáskanál
tojásfehérje 1 db