Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fahéjas-kókuszos-almás kekszgolyó

Fahéjas-kókuszos-almás kekszgolyó
Fahéjas-kókuszos-almás kekszgolyó
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors, finom, ellenállhatatlan.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Tisztítsuk meg az almákat, és reszeljük le őket. Nyomjuk ki a levét, és egy edényben tegyük fel a 3 evőkanál cukorral főni kb. 10-15 percre. Majd hűtsük le.
  2. A meghűlt alma levét ismét nyomjuk ki, majd az almához adjuk hozzá a fahéjat és a darált háztartási kekszet. Jól formálható masszát kell kapnunk, ha szükséges, adjunk hozzá még egy kevés kekszet.
  3. Formázzuk golyókká az almás masszát, majd kevés időre tegyük hideg helyre, míg a csokit felolvasztjuk az olajjal.
  4. Csorgassuk le a golyókat csokival, majd hempergessük kókuszreszelékbe. Használhatunk darált diót, mogyorót is a hempergetéshez.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 587
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Morenka

Mióta szakács: 2011.03.29.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: bonbonok
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Fahéjas Pom-Pom, reszelt almás kekszgolyó, csokis almás kekszgolyó

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

648
alma 1 kg
cukor 3 ek
kekszmorzsa 25 dkg
fahéj 1 kávéskanál
csokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 3 ek
kókuszreszelék 5 ek